Dressyr
9 juli 2020 08:43

Sverige får ytterligare en femstjärnig domare

Exklusiv skaraInom dressyren finns totalt knappt 40 femstjärniga internationella domare, den högsta nivån där du får döma OS, VM och EM. Sverige har haft två domare på nivån, men nu har även Lars Andersson tagit steget upp till femstjärnigt.

Sverige får ytterligare en femstjärnig domare
Dressyrdomaren Lars Andersson tar nu steget upp på femstjärnig nivå. Foto: Roland Thunholm

Det är FEI:s dressyrkommitté som utsett Lars Andersson, från Hogsta Dressyrryttare, till femstjärnig internationell dressyrdomare. Sedan tidigare har Sverige två dressyrdomare på högsta femstjärniga nivån, Annette Fransén Iacobeus och Magnus Ringmark.

Lars Andersson är sedan tidigare internationell dressyrdomare på fyrstjärnig nivå, och även svensk Grand Prix-domare och A-tränare i dressyr. Med femstjärnig status tar han plats i en exklusiv skara där knappt 40 dressyrdomare från hela världen ingår, och får nu döma internationella mästerskap som OS, VM, och EM, samt världscupfinaler.

Lista över samtliga FEI-funktionärer

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden