Sportnytt
16 april 2018 16:30

Sverige förbereder för fullt inför VM

UppladdningFörberedelserna inför VM i Tryon pågår för fullt för det svenska teamet. Nyligen var representanter på plats i USA för att kolla banor och anläggning, och Henrik Ankarcrona har presenterat en arbetslista över de ekipage som är aktuella för VM i hoppning.

Sverige förbereder för fullt inför VM
Peder Fredricson, Stephanie Holmén och Flip's Little Sparrow är tre av namnen som är aktuella för VM i Tryon. Foto: Roland Thunholm

Nyligen arrangerades det testtävlingar i fälttävlan på den kommande tävlingsplatsen vid världsmästerskapen i Tryon, USA. Sverige hade ett team på plats för att kolla arenan innan VM drar igång på riktigt i september. Hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona, fälttävlans förbundskapten Fredrik Bergendorff och förbundets hoppchef Annika Ersgård var på plats i Tryon – Annika Ersgård är dessutom helhetsansvarig för den svenska truppen under VM.

Det planeras att för svensk del skicka lag i hoppning, dressyr, fälttävlan och distansritt till USA. Hopp- och fälttävlanslaget består av fem ekipage dressyr- och distanslaget av fyra ekipage, och eftersom det även finns plats för ett individuellt ekipage i paradressyr är det totalt 19 hästar som ska transporteras till USA. Annika Ersgård konstaterar att hästarna kommer ha goda förutstättningar i Tryon.
”Våra hästar kommer att bo jättebra. Det är luftiga stallar och det finns en fläkt i varje box”, säger Annika Ersgård på förbundets hemsida.

Fredrik Bergendorff är strålande nöjd. Vad annars efter ett brons? (Arkivbild: Trevor Meeks)
Fredrik Bergendorff tror att hästarna kommer gilla banan i Tryon (arkivbild). Foto: Trevor Meeks

Testtävlingen var förstås höginstressant för Fredrik Bergendorff, då den trestjärniga tävling som arrangerades byggdes på samma plats och av samma banbyggare som VM-banan kommer byggas på. Han gav banan fint betyg och tror att hästarna kommer trivas på den.
”Det är mycket sand i underlaget och vädret i Tryon i september motsvarar förhoppningsvis en fin svensk sommardag”, konstaterar Fredrik Bergendorff på förbundets hemsida.

Dressyr
Henrik Ankarcrona vill vara väl förberedd inför höstens VM (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

För Henrik Ankarcrona kändes det viktigt att ha varit på plats i förväg för att veta vad som förväntas av dem när de väl är på plats i september.
”Det gäller att skapa sig en målbild och jag som ledare vill inte ha några överraskningar på plats”, förklarar Henrik Ankarcrona på förbundets hemsida.

I samband med världscupfinalerna i Paris avslöjade Henrik Ankarcrona också den arbetslista han jobbar med inför VM. Han har listat nio ryttare och fjorton hästar som är aktuella inför VM, och han berättar för SVT att det känns fantastiskt att ha så många starka ekipage att jobba med. Ankarkrona poängterar dock att det inte är någon sluten lista som presenteras, utan just en arbetslista – det kan både komma till fler ryttare och hästar, och det kan även falla bort hästar till exempel på grund av skada.

I augusti görs nomineringen och då tar Henrik Ankarcrona ut tio ekipage. Till VM i Tryon får sedan fem ekipage åka. För att en häst ska få gå VM krävs att den gått trestjärnig Grand Prix med högst fyra fel.

Följande lista med aktuella ekipage inför VM presenterades under världscupfinalen:

Peder Fredricson med H&M All In, H&M Christian K eller Hansson WL
Henrik von Eckermann med Toveks Mary Lou
Douglas Lindelöw med Zacramento
Malin Baryard-Johnsson med H&M Cue Channa eller H&M Indiana
Evelina Tovek med Castello eller Dalila de La Pomme
Irma Karlsson med Ida van de Bisschop eller Chacconu
Stephanie Holmén med Flip’s Little Sparrow
Rolf-Göran Bengtsson med Oak Grove’s Carlyle
Fredrik Jönsson med Cold Play

Inlägget där Henrik Ankarcrona berättar om arbetslistan kan du se här:

 

Ridsport
Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou – högaktuella inför höstens VM. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden