Hoppning
11 augusti 19:05

Sverige kvar i toppen – leder inför avgörandet

Herning 2022Det svenska laget tog idag ännu ett steg på vägen till det där guldet de så gärna vill ha. I dagens laghoppning visade de återigen sin klass och släppte ingen förbi sig i resultatlistan inför finalen - tio lag är nu klara för den avgörande hoppningen i morgon.

Sverige kvar i toppen – leder inför avgörandet
Det var en riktig laginsats idag med tre felfria rundor - här Peder Fredricson och H&M All In. Foto: Roland Thunholm

Efter en närmast felfri insats av hela det svenska laget ligger Sverige kvar i ledarposition inför fredagens final – läs mer om dagens laghoppning här.

De tio bästa lagen totalt, efter onsdagens tidshoppning och dagens klass, går nu vidare till lagfinalen i morgon fredag – då ska medaljerna delas ut. Lagen har med sig felen från de tidigare klasserna.

Individuellt kvalar de 60 bästa ryttarna efter de första två klasserna till fredagens lagfinal. Därefter väntar individuell final för de 25 bästa på söndag, en final som avgörs över två rundor.

Fransmannen Julien Epaillard är kvar i individuell ledning och står på noll fel, före Scott Brash som har 0,23 fel. Därefter är det svenskt på tredje och fjärde plats genom Peder Fredricson (0,40 fel) och Henrik von Eckermann (0,58 fel).

Lag klara för fredagens final

  1. Sverige 3,69 fel
  2. Frankrike 5,44 fel
  3. Tyskland 11,76 fel
  4. Nederländerna 13,31 fel
  5. Belgien 13,49 fel
  6. Storbritannien 14,66 fel
  7. Schweiz 14,83 fel
  8. Kanada 15,56 fel
  9. Irland 17,15 fel
  10. Brasilien 17,29 fel

Resultat lag
Ställning individuellt

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden