Fälttävlan
6 juli 2012 20:03

Sverige ligger fyra

(Uppdaterad) Sverige ligger på fjärde plats i nationstävlingen efter fredagens dressyrmoment i den trestjärniga CICO-klassen i Aachens fälttävlan. Tyskland är i ledning.

Sverige ligger fyra
Ludwig Svennerstål behövde ingen stor publik för att rida in på nionde plats med Shamwari. Roland Thunholm

Ludwig Svennerstål är bäst av svenskarna och går in i kvällens banhoppning som nia med 40,0 straff för Shamwari. I den svenska lagtotalen ingår också Niklas Jonssons 46,8 med First Lady och Hannes Melin på 47,6 med Gaston KLG.

Resultat individuellt
Resultat nationstävling

Uppdatering
Banhoppningen blev ingen svensk höjdare. Tolv fel för både Ludwig och Hannes samt 14 för Niklas innebar djupdykningar i protokollet även om laget bara sjönk en placering

– Vi har varit tvåa här två år i rad men det har varit med spetsat lag och det har vi inte nu, kommenterade Maria Gretzer om Sveriges lagställning med färska seniorerna Ludwig Svennerstål och Hannes Melin inför lördagens terräng.

– Alexander är en bra hoppare och nu har vi skällt på Ludvig för att han fick tidsfel, sade Maria om Ludwig Svennerståls runda som var felfri på hinder. De andra är ungefär så här i hoppning, de river ibland lite mer och ibland lite mindre, tillade Maria om rivningarna för resten av laget inklusive First Lady i hopprovet.

– Han blir bättre och bättre och detta är vårt bästa resultat hittills. Men han är ännu lite svag och måste bli starkare, kommenterade Ludwig Svennerstål om Shamwari som var bästa svenska ekipage i dressyren.

Resultat efter dressyr och hoppning
Nationstävling

Jörgen Ottosson/Cecilia Lönnell

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 132 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-