Sverige
14 januari 08:56

SvRF förlänger rekommendationer

SmittskyddSvenska Ridsportförbundet, SvRF, förlänger nu rekommendationerna för ridklubbar när det gäller att anpassa sina olika verksamheter. Detta för att följa myndigheternas åtgärder för att minska spridningen av Covid-19.

SvRF förlänger rekommendationer
Det är en hel del att förhålla sig till för ridklubbar, bland annat när det gäller lägerverksamhet. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock/Alexia Khruscheva

Regeringen och Folkhälsomyndigheten presenterade tidigare under veckan nya och förlängda åtgärder för att minska smittspridningen. Flera av rekommendationerna påverkar ridsporten.

SvRF berättar på sin webbplats att följande gäller fram till den 15 februari:

  • Tävling kan genomföras enligt Svenska Ridsportförbundets tillfälliga tävlingsregler och utifrån Folkhälsomyndighetens allmänna råd om smittskyddsåtgärder.
  • Pay & jump/ride, öppen bana och programridning kan genomföras utifrån att allmänna råd om Covid-19 och riskbedömning tillåter med tillfälliga TR som utgångspunkt.
  • Utbildningar, träffar och andra aktiviteter rekommenderas i första hand genomföras digitalt eller flyttas fram i tid. De kan genomföras i fysisk form under förutsättning att en riskbedömning som visar att aktiviteten kan genomföras inom ramen för gällande rekommendationer görs. Aktivitetens nödvändighet ska övervägas noga.
  • Lägerverksamhet med övernattning avrådes.

Däremot är det nu tillåtet med tävlingar över flera dagar igen.

– För ridsporten handlar det i nuläget fortsatt framförallt om att ställa om snarare än att ställa in vilket är positivt. Jag vill uppmana alla att följa restriktionerna för att undvika att såväl samhället som ridsporten hamnar i ett svårare läge, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster på förbundets webbplats.

Ovanstående ersätter tidigare rekommendationer för ridsporten och kommer att omprövas vid förändrade förutsättningar.

Detaljerade anvisningar finns hos Riksidrottsförbundet  och hos Folkhälsomyndigheten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden