Dressyr
27 september 05:50

SWB Equestrian Weeks drar i gång

Breeders2023Breeders är i gång sedan i helgen men i dag inleds SWB Equestrian Weeks på Flyinge. Dressyren börjar och först ut är 3-åringarna och sedan följer 6-åringarna.

SWB Equestrian Weeks drar i gång
2022 års vinnare av Rikssto, Miss Clarima MagiQ med visare Johanna Wall, ägare Veronica Sjöholm och en av sina tre uppfödare, Alexandra Gran. Foto: Roland Thunholm

Redan 07.30 på onsdagsmorgonen ska de 3-åriga hästarna göra entré i stora ridhuset. Därefter ska finalen i Rikssto avgöras, för de 3-åriga gångartsstona, som visas två och två och bedöms utifrån gångarter, naturlig balans och lösgjordhet, samt allmänt intryck.

Strax före kl 15 är det dags för de 6-åriga gångartshästarna att visas upp i FEI:s inledande program för 6-åriga hästar. Där är 35 hästar anmälda.

 Nytt för i år är en Breeders Lounge i lilla ridhuset, där intervjuer kommer att hållas med vinnare, uppfödare och hästägare i SWB:s studio.

Ridsport finns på plats och rapporterar under SWB Equestrian Weeks.

De kommande dagarnas höjdpunkter är sedan auktionen på gångartsfölen på fredag kväll och testridningen av de 4-åriga gångartshästarna som görs av Benjamin Werndl på lördag.

Startlistor på Equipe
Equisport sänder
Allt om SWB Equestrian Weeks

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden