Avelsnyheter, Hoppning
23 september 08:26

SWB-häst i topp på UVM

MästerskapNär de 7-åriga hästarna på UVM i hoppning var klara med sin inledande runda på torsdagen var det ett SWB-sto som toppade resultatlistan.

SWB-häst i topp på UVM
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: IStock

Totalt startade närmare 200 hästar den inledande hoppningen över 1,40-hinder för 7-åringar i Lanaken, Zangersheide, Belgien, på torsdagen. Det handlade om hoppning i två faser, och när klassen var klar hade 43 av ekipagen med sig 0 fel. Snabbast av nollorna var SWB-stoet Crystal Claire (SWB f 2015 e Cristallo I-Oklund, uppf Mika Thalén och Marco Condurro, äg Team Philippaerts), riden av Belgiens 21-årige Thibault Philippaerts.

Stoet utmärkte sig redan på sitt 3-årstest. 

Thibault Philippaerts tillhör den välkända hoppfamiljen Philippaerts i Belgien och har trots sina unga år mängder av mästerskapsrutin. Det handlar bland annat om laggguld på EM både som junior och young rider samt individuellt brons vid ponny-EM i Malmö 2015.

I dag, fredag, gör hästarna i samtliga tre ålderskategorier sin andra runda. Därefter väntar finaler i helgen.
Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden