Avelsnyheter
2 april 2017 14:14

SWB utbildar gymnasieungdomar

SWB arbetar för att säkra tillväxten också i de egna leden.
Nu har den första av 14 utbildningsdagar genomförts. Dagar som ska ge naturbrukselever större förståelse och kunskap om hästavel och uppfödning.

SWB utbildar gymnasieungdomar
Bild från en av träningsdagarna på Strömsholm förra året.

I fredags gick startskottet för SWB:s ungdomssatsning för naturbruksgymnasium som under våren kommer hållas på 14 skolor runt om i landet. Till hösten kommer två finaler arrangeras där skolorna får möta varandra.

Tanken med satsningen, kallad Ung SWB Cup, är att eleverna under en heldag lär sig grunderna i bedömning och visning av hästar. Träningsdagen består av praktisk träning i momenten löshoppningsbedömning, exteriörbedömning och häst vid hand tillsammans med en SWB domare.

Cupen kommer också fungera som uttagning till Young Breeders-VM 2017, som avgörs i Calgary, Kanada mellan den 20-23 juli.

”Det är ett jättebra tillfälle för de elever som är intresserade av resan att visa sitt intresse. Att vara med i Young Breeders World Championships i Kanada är en fantastisk erfarenhet och på det här sättet får alla elever möjlighet att vara med i uttagningen”, säger Josefine Tinglöf, projektarbetare på Ung SWB i ett pressmeddelande.


Bild finalen för Ung SWB Cup 2016 på Vreta Gymnasium.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden