Avelsnyheter
20 november 2021 21:38

SWB:s avelsledare slutar: ”Prova något nytt”

SWB SWB ska se över sin avelsledarfunktion. Detta efter att nuvarande avelsledaren Emma Thorén Hellsten har sagt upp sig.

SWB:s avelsledare slutar: ”Prova något nytt”
- Avelsplanen ska ses över och revideras och vi kommer bland annat att se över det svenska bruksprovet, säger Emma Thorén Hellsten om vad SWB gör för att bli bättre. Foto: Johan Hellsten

Emma Thorén Hellsten, som började som avelsledare för SWB 2008, har sagt upp sig. Detta berättar SWB på sin webbplats.

Uppsägningen betyder i sin tur att SWB ser över avelsledarfunktionen.

– Det har varit 13 fantastiska, intensiva och utvecklande år, men nu är jag sugen på att prova något annat. Sedan studietiden och på SWB har jag varit helt fokuserad på avel och genetik på häst. Nu blir det spännande att prova något nytt och kanske även jobba med andra inriktningar, säger Emma Thorén Hellsten på SWB:s webbplats.

– Det är tråkigt att Emma slutar. Hon har en fantastisk kompetens och engagemang som har tillfört SWB mycket under de här åren. Det är en utmaning att ersätta henne, därför kommer vi antagligen att inrätta en avelsledarfunktion som kan bemannas av flera specialister, snarare än att anställa en person, säger Helen Uddefors, vd för SWB, på webbplatsen.

Emma Thorén Hellsten gör sin sista dag som anställd hos SWB den 10 februari 2022, men hon ska vara engagerad i bruksprovet som går mellan 28 februari och 5 mars.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden