Avelsnyheter
1 november 11:43

Swedish Select Horse Sales utökas med digital auktion

FörsäljningAuktionen på 3-åriga hopphästar har funnits med på Jönköping Horse Show från början och så också i år. Men nu utökas konceptet även med en digital variant.

Swedish Select Horse Sales utökas med digital auktion
Boston Hästak är första utropet på auktionen förra året. Foto: SSHS

Det är Swedish Select Horse Sales som berättar om nyheten med en digital auktion i ett pressmeddelande.

Den traditionella fysiska auktionen hålls på Elmia på lördag kväll och liksom tidigare är det utvalda, väl undersökta 3-åriga hopphästar som går under klubban. Det kommer också gå att lägga bud digitalt under denna auktion.

Den kompletterande, digitala auktionen hålls några dagar senare, 8-9 november.
– Vi är glada att kunna erbjuda den här möjligheten för köpare och säljare. Vi har inte möjlighet att sälja alla intressanta hästar under auktionen i Jönköping och då föddes idén till SSHS Online 2023, säger Erik Jerneld, en av grundarna till Swedish Select Horse Sales, i pressmeddelandet.

Även hästarna som säljs via den digitala auktionen är selekterade och har genomgått en omfattande veterinärkontroll, inklusive röntgen av rygg och nacke.

Den som vill vara med och lägga ett bud eller flera under den digital auktionen måste registrera ett konto på samma sajt där de aktuella hästarna presenteras.

Här kan du kolla in hästarna som säljs på den fysiska auktionen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden