Hoppning
15 mars 2018 14:12

Sydney Une Prince såld till USA

FrankrikeMed Sydney Une Prince har Roger-Yves Bost tagit en lång rad framstående placeringar, bland annat ett OS-brons i lag och två världscupsegrar. Men nu lär det inte bli Sydney Une Prince som Bosty tar med sig till världscupfinalen i Paris - stoet är sålt till USA.

Sydney Une Prince såld till USA
Roger-Yves Bost och Sydney Une Prince vid en av sina världscupsegrar. Foto: Dirk Caremans

Den franska ryttaren Roger-Yves Bost – allmänt kallad Bosty – är välkänd både för sin karaktäristiska ridstil och för sina många framgångar vid de största hopptävlingarna. Med Sydney Une Prince (SF sto f-06 e Baloubet du Rouet-Alfa D’Elle, uppf Marius Huchin & Danielle Prince) var han med i det franska laget som tog brons vid OS i Rio 2016, och under denna världscupsäsong har ekipaget tagit flera placeringar som toppades med segern i Madrid.

Nu splittras den framgångsrika duon eftersom hästen är såld till USA. Köpare till Sydney Une Prince är Katie Dianan, och affären förmedlades av Juan Ramos. Bosty skriver känslosamt på sociala medier hur mycket stoet har betytt för honom och att hon alltid kommer ha en speciell plats i hans hjärta som en av de viktigaste hästarna i hans liv.
”Idag vänds ett nytt blad och jag önskar dig Sydney mycket lycka med din nya ryttare”, säger Bosty, och tackar Sydney för allt hon givit honom och de närmaste omkring honom.

Roger-Yves Bost kom åtta i den västeuropeiska ligan av världscupen, och har bekräftat att han ska rida finalen i Paris.

180315_sydneyuneprincesaldtillusa_rolandthunholm
Bosty och Sydney vid OS i Rio. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden