Hoppning
20 januari 2017 11:30

Sylvehäst såld till Angelica Augustsson och Henk Nooren

Sylve Söderstrand har sålt en av sina talangfulla unghästar till Angelica Augustsson, hennes man Marlon Mųdolo Zanotelli och förre förbundscoachen Henk Nooren. En försäljning som Sylve kallar för "den intressantaste han gjort med hästar".

Sylvehäst såld till Angelica Augustsson och Henk Nooren
Sylve Söderstrand har sålt Chattanooga till Angelica Augustsson, Marlon Módolo Zanotelli och Henk Nooren.

– Det är en häst som jag tror väldigt mycket på, som har alla kvaliteer man vill ha och som vi satsar på att behålla några år. Det säger tidigare EM-bronsmedaljören Angelica Augustsson om sjuåriga Chattanooga (WESTF f 2010 e Cornet Prinz-Carprilli, uppf Henrik Klatte), som idag inleder transport från Sylve Söderstrands stall utanför Enköping till Belgien. Han är köpt av Angelica, hennes man Marlon Modolo Zanotelli och förre förbundscoachen Henk Nooren. Chatttannoga har hittills ridits av Linn Backman, och hade i höstas ett av Sveriges Wild Cards till unghäst-VM för sexåringar.

Sylve Söderstrand å sin sida kallar affären den intressantaste han gjort med hästar, och är ytterst glad över att Angelica fått uppdraget att utveckla talangen. Westfalaren har ingått i det projekt med att utveckla unghästar som Sylve har med Viktoria Sander inom ramen för företaget Jumper Horses, och med John Österlund som delägare på just den här hästen.
– Det såg fantastiskt ut när hon provred honom, säger Sylve.

Angelica är å sin sida mycket berömmande.
– Han har väldigt, väldigt stor potential. Han är försiktig, har blod och är väldigt hinderklok. Det ska bli väldigt spännande att få ha honom, och man får drömmar om framtiden. Sedan är han ju ung än och man vet med unga hästar aldrig förrän senare om löftena förverkligas, men jag tror som sagt mycket på honom, säger Angelica.

Det är alltså ingen försäljningshäst utan ett köp i samarbete med Henk Nooren med förhoppningar om kommande stora uppgifter tillsammans med Angelica. Hon red bl.a i svenska bronslaget på EM 2013 då Henk Nooren var svensk landslagscoach.
– Jag känner ju Henk sedan många år tillbaka. Nu tränar jag och Marlon lite för Henk och efter att vi startade eget skickade han några hästar till oss. Vi har vi börjat ha samarbete och några hästar tillsammans, berättar Angelica. Den senaste är Chattanooga.
– Sylve visade mig några filmklipp på honom och jag tyckte att han såg intressant ut. Sedan åkte jag upp och provred, två gånger faktiskt, berättar Angelica.

Bland hans sista starter i Sverige var på Sundbyholm i augusti där han och Linn Backmann vann en 1,25, och felfria rundor i Enköping och på Strömsholm i oktober. Utomhus på Strömsholm i somras vann de två klasser. I november gick han i Oliva i Spanien.

Första resan med Angelica blir till en annan tour, Vilamoura i Portugal nu i februari, där hela stallet ska delta.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 116 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-