Dressyr
2 november 2022 10:48

Tätt i toppen i dressyrens rankning

DressyrrankningJessica von Bredow-Werndl behåller första platsen i dressyrens världsrankning men Cathrine Laudrup-Dufour är inte långt efter. Bästa svensk, Patrik Kittel, har sjundeplatsen, och totalt finns tio svenskar på topp 100-listan.

Tätt i toppen i dressyrens rankning
Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera vid världscupen i Lyon. Foto: PSV J.Morgan

Sedan en månad tillbaka har FEI delat upp dressyrens världsrankning i en ryttardel och en hästdel, för att bli mer likt rankningen inom hoppning och fälttävlan. Tidigare var det ekipagen som rankades i dressyr.

Det nya sättet att räkna har än så länge inte ruckat världsordningen i dressyr nämnvärt.

Sett till ryttarrankningen är Tysklands Jessica von Bredow-Werndl i täten, med 2 188 poäng före Danmarks Cathrine Laudrup-Dufour med 2 156 poäng och tyska Isabell Werth med 2 027 poäng.

Sett till hästarna toppar von Bredow-Werndls TSF Dalera, också med 2 188 poäng, med Dufour-Laudrups Vamos Amigos som tvåa med 2 091 poäng – men där hittar vi Charlotte Frys Glamordale på tredje plats,  trots att Charlotte själv har plats fyra på rankningen.

Patrik Kittel är sjua på ryttarrankningen, vilket är ett steg ner jämfört med september, och Touchdown behåller sjundeplatsen på hästarnas lista.

Therese Nilshagen går upp från plats 13 till plats 12, Juliette Ramel går också upp ett steg och ligger nu på plats 17, medan Antonia Ramel stiger fem platser och ligger som nummer 42. Även Jeanna Högberg tar ett kliv uppåt, från 54 till plats 48.

Tinne Vilhelmson-Silfvén har plats 53, också uppåt sedan sist, medan Johanna Due-Boje tar ett rejält kliv från plats 94 till 69, bland annat tack vare placeringen i världscupen i Vilhelmsborg.

Övriga svenskar på topp 100-listan är Malin Wahlkamp-Nilsson (78), Jacob Nörby Sörensen (88) och Emma Jönsson (94).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden