Tema
27 april 2020 19:43

Lurad på drömhästen och pengarna – en miniserie i tre delar

På djupetMarina Johansson tog ett lån för att köpa sin drömhäst. Men tack vare ett raffinerat hästbedrägeri såg hon aldrig röken av vare sig hästen eller pengarna.

Bedrägerierna ökar i rasande fart och bedragarna blir alltmer raffinerade. I takt med den snabba tekniska utvecklingen vidgas också bedragarnas vyer.
– Det är bara fantasin som sätter gränser och tekniken gör det enkelt att hålla sig anonym, säger Magnus Lindegren, sektionschef på bedrägerisektionen i Göteborg.

Läs om Marina Johansson som snabbt fick förtroende för den trevlige säljaren som var så mån om att hans dotters häst skulle få ett gott hem. Men allt var en stor bluff med kapade hästidentiteter och falska hemsidor – och Marina Johansson blev blåst på både pengar och häst.

Ridsport har även pratat med psykologen Pär-Anders Granhag som är expert på lögnens psykologi. Han förklarar att slipade bedragare kan lura vem som helst.

Hästen Catoum som användes i bedrägeriet är i själva verket två hästar. Ridsport har hittat båda och pratat med de riktiga ägarna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-