Fälttävlan
14 maj 13:08
Ridsportplus

Terrängen lyfte Sverige i Nations Cup

InternationelltDet blev ett rejält lyft i resultatlistan för det svenska laget i fälttävlans Nations Cup i Italien. Nu ligger det svenska gänget - med tre SWB-hästar i laget – på pallplats inför söndagens avgörande. Läs hur det gick för dem här.

Terrängen lyfte Sverige i Nations Cup
Robin Godel och Grandeur de Lully CH, Schweiz, leder individuellt och ingår i det lag som ligger tvåa efter terrängen. Foto: FEI

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Den fyrstjärniga terrängen reds i strålande sol på banan i italienska Pratoni del Vivaro där VM går senare i år. Tävlingen är också en testtävling inför mästerskapet.

För Tysklands lag blev det ett tungt tapp tidigt i klassen då Ingrid Klimke avbröt sin ritt med dubble EM-guldmedaljören SAP Hale Bob OLD. Ryttaren saktade av till skritt mitt i banan, och satt av och kände på hästens ben, och därefter ledde hon sin stjärna ut från terrängbanan.

Sverige, som låg åtta av de nio lagen efter dressyren, fick däremot en smakstart genom Malin Josefsson och SWB-valacken Golden Midnight som fick den kuperade banan att se enkel ut. Hästen tog sin an svårigheterna med stor entusiasm och gick i mål utan några fel.

Hinder 14, vattenkomplex mitt i banan, gav en hel del utslag med sina två smala hinder på båge nere i vattnet. Det gällde även Frankrike som  tappade ett starkt lagekipage där då Karim Florent Laghouag fick sin andra vägran där.

Tyskland borta

Sveriges andraryttare fick vänta på sin start, då ryttaren före henne, Tysklands lagryttare Anna Siemer trillade av vid hinder 7. Därmed var Tyskland borta från lagtävlingen.

Aminda Ingulfson och Jaguar Mail-avkomman Joystick var det andra svenska lagekipaget på banan. Ekipaget gav säkra svar på alla frågor och valacken visade prov på alla sin galoppväxlar. De gick i mål utan hinderfel, något över tiden, och lade till 5,2 straff för tiden på sitt dressyrresultat. Sverige låg då fyra. När även Belgien och Italien haft varsin lagryttare utesluten klättrade Sverige till tredje plats.

Sara Algotsson Ostholt och 11-årige Chicuelo var tredje ekipaget i det svenska laget. Valacken tog sig runt med spetsade öron och en härlig rytm i galoppen. Han följde sin ryttare fint genom de olika hindren och de små kullarna med sin ekonomiska hoppteknik. Det blev en runda utan hinderfel men med 6,4 straff för tiden.

Sjöborg felfri på hinder

Sveriges sista lagekipage, Sofia Sjöborg/Bryjamolga van het Marienshof Z, gav också ett säkert intryck i terrängen där stoet galopperade runt med stora, vägvinnande galoppsprång. Ryttaren fick jobba lite extra vid det stora diket mitt i banan, men hästen svarade fint. Även här blev det felfritt på hinder men en del straff för tiden, 11,2.

Maxime Livio Rides Api Du Libaire
Frankrikes Maxime LIVIO med Api du Libaire.
Andrewhoy_k
Australiens Andrew Hoy. Foto: FEI

När samtliga lagryttare gjort sin terräng hade Sverige tagit ett rejält kliv uppåt och är trea inför den avgörande banhoppningen med 113,6 straff. Frankrike, med bara tre lagekipage kvar, leder med 87,1 straff och Schweiz är tvåa med 87,2 straff.

Aminda Ingulfsson stod därmed för det bästa individuella resultatet i det svenska laget med totalt 37,8 straff efter dressyr och terräng, vilket la henne på 20:e plats individuellt i det drygt 60 ekipage stora startfältet. Direkt efter sig har hon sina lagkamrater Malin Josefsson och Sara Algotsson Ostholt.

Det svenska laget

Malin Josefsson/Golden Midnight
Aminda Ingulfson/Joystick
Sara Algotsson Ostholt/Chicuelo
Sofia Sjöborg/Bryjamolga van het Marienshof Z

Onlineresultat, individuellt

Onlinersultat, lagtävlingen

Allt om årets Nations Cup hos FEI

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden