Hoppning
18 december 2017 23:39

Peder och H&M Zaloubet placerade i 1,60-comebacken

Grand PrixDet är precis ett år sedan H&M Zaloubet senast gick 1,60. Nu var det dags igen och det blev en placering i comebacken på omhoppningens snabbaste tid med Peder Fredricson i sadeln. I täten i Olympias GP var det italienskt genom Alberto Zorzi.

Peder och H&M Zaloubet placerade i 1,60-comebacken
Ekipaget, här fotade på Friends, hade en lyckad långhelg i London. Arkivbild: Mikael Persson/MiP Media

De höga klasserna har avlöst varandra på Olympia och sent på måndagskvällen var det slutligen dags för tävlingarnas absolut sista klass. Grand Prix 1,60, designad av Guilherme Jorge och Bob Ellis, var det som gällde när Peder Fredricsons H&M Zaloubet (SWB val, f 2007, e Maloubet de Pleville-Robin Z, uppf Ann-Sophie Persson & Hans Orest, äg Astrid Ohlin) gjorde comeback på högsta nivå.

Valacken var skadad  efter en olycka i Italien i våras, men är nu tillbaka på topp och vann torsdagens 1,50 på Olympia. I dag satsade ekipaget på ännu en seger. Svenskduon var sist ut i omhoppningen av de tolv ekipagen och de blev det enda ekipaget under 34 sekunder. Dock föll två hinder på vägen, b-hindret i kombinationen och det sista hindret, och därmed blev det plats tio trots supertiden.

Peder styr hemåt med även en fjärdeplats med H&M Christian K från världscupen i bagaget, utöver framgångarna med Zaloubet.

Olympia Grand Prix vanns av Alberto Zorzi och Contanga (sto, f 2004, e Catoki-Contango).

Tidigare under Olympia hade även Malin Baryard Johnsson, som inte tävlade på måndagen, fina placeringar med inte minst H&M Indiana (läs mer om det här).

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden