Dressyr
30 januari 2021 20:58

Tinne Vilhelmson Silfvén utesluten ur GPS

InternationelltEfter andraplatsen i Grand Prix tillsammans med Devanto häromdagen såg det ut som om Tinne Vilhelmson Silfvén var på väg mot seger i lördagens Grand Prix Special i Wellington, USA. Men det var innan ekipaget blev uteslutet.

Tinne Vilhelmson Silfvén utesluten ur GPS
Tinne Vilhelmson Silfvén. Foto: Roland Thunholm

I torsdags inledde det svenska ekipaget årets tävlande i Wellington med en andraplats i Grand Prix på det trestjärniga meetinget.

I lördagens Grand Prix Special var Tinne Vilhelmson Silfvén och hennes nya stjärna Devanto (HOLST val f 2009 e De Chirico-Lorentin, uppf Holger Wesselmann) på väg mot sin första seger efter en säker uppvisning på nära 72 procent.

– Han kändes jättebra, ännu finare än i torsdags, säger ryttaren till Svenska Ridsportförbundet.

Men vid bettkontrollen efteråt visade det sig dock att Devanto måste ha bitit sig i tungan, och det svenska ekipaget blev uteslutet.
– De hittade ett litet, litet sår på tungan. Det blöder inte och syns knappt. Det var inget som märktes under ritten och skummet var helt vitt. Men självklart måste reglerna följas, fortsätter ryttaren som stannar i Wellington, Florida, för fler tävlingar framöver.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden