Dressyr
1 april 09:08
Ridsportplus

Tinne Vilhelmson Silfvén lotsade bruksprovsvinnaren till seger

InternationelltStarten under söndagen i Wellington blev bruksprovsvinnaren Kanes tredje med Tinne Vilhelmson Silfvén. Den nioråiga, numera valacken, spås nu en framtid som tävlingshäst.

Tinne Vilhelmson Silfvén lotsade bruksprovsvinnaren till seger
Kane Foto: Yvonne Karlsson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Den nationella unghästklassen för hästar mellan 7-9 år resulterade i en seger på 72,706 procent för Tinne Vilhelmson Silfvén och Lövstas Kane (KWPN f-15 e Dream Boy-Oracle, uppf M.C.J.M o F.A.M.M. Burgers, äg Lövsta Stuteri AB). 2019 blev Kane bruksprovsvinnare men kastrerades 2022 med förhoppningen att han skulle få lättare att fokusera och göra karriär som tävlingshäst. Något som ser lovande ut efter segern i Wellington, i en klass som syftar till att skapa möjligheter för framtidens topphästar.

  – Han äger arenan och ger en härlig känsla. Jag är glad att jag red honom i uppvärmningsklassen igår eftersom han var lite för upprymd och idag var han perfekt. Jag hade små misstag för att han var känsligare än jag förberedde mig på, men det är kanske bara bristen på rutin tillsammans på tävlingsarenan. Och på en sådan här arena är det annorlunda än att åka i en liten show, men jag hade en bra känsla, sa Tinne i ett uttalande till Adequan Global Dressage Festival.

  Resultat

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden