Hoppning
9 december 2017 18:02

Tjejerna dominerade i Södertälje

RutineratFem tjejer i topp blev det vid lördagens GP-hoppning i Södertälje. Segerekipaget var rutinerade duon Helena Persson på Bonzai H - Helena knep dessutom fjärdeplatsen med Domino van de Zuuthoeve.

Tjejerna dominerade i Södertälje
Helena Persson och Bonzai H lade ytterligare en seger på sin meritlista (arkivbild). Foto: Mikael Persson

Vid Södertälje Ridklubb rids denna helg elit- och nationella hopptävlingar. Under lördagen gick meetingets högsta klass – en Grand Prix över 1,50-hinder som avgjordes med en winning round.

18 ekipage startade i klassen. Fem red felfritt i första rundan och gick vidare till winning round – noterbart är att samtliga felfria var kvinnliga ryttare.

I winning round var det två rutinerade ekipage som lyckades sätta ytterligare en nolla: Helena PerssonBonzai H (SWB val f-00 e Baloubet du Rouet-Caletto II, uppf Salio AB) och Marlene LindbladTake it Easy. Helenas var dock nästan fyra sekunder snabbare än Marlene och kunde därmed ta hem segern och prispengarna på 20 000 kronor.

Trea i klassen blev Stina LilljeHot Stuff som var snabbaste fyrafelare i winning round. Helena Persson kom även på fjärde plats med Domino van de Zuuthoeve efter fyra fel i winning round, och femma med åtta fel i andra rundan blev Josefine SohlmanChariman’s Girl.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden