Körning
12 april 2021 09:40

Tomas Eriksson fick lämna Mästarnas mästare

Ute ur leken/uppdateradSportkörningsmästaren Tomas Eriksson åkte ur SVT:s Mästarnas mästare på söndagskvällen. Han förlorade i nattduellen mot Therese Alshammar, men har en möjlighet att ta sig tillbaka via kommande mästarkval.

Tomas Eriksson fick lämna Mästarnas mästare
Tomas Eriksson, Therese Alshammar, André Myhrer, Linnea Torstenson och Fredrik Lindström. Foto: Janne Danielsson/SVT

Nattduellen mellan Tomas Eriksson och Therese Alshammar gick ut på reaktionssnabbhet, och till slut stod Therese Alshammar som vinnare.

─ Nu är jag full av träningsvärk, skämtar Tomas när Ridsport pratar med honom på måndagsmorgonen.

─ Jag blir trött bara av att se alla grenar, fortsätter han.

Om Tomas Eriksson verkligen åker ut ur tävlingen för gott, det får vi veta om ett par veckor när de olika kvaltävlingarna är avgjorda.

─ Det har varit rätt skoj att vara med, och jag visste om innan att det var en tuff grupp, där tre av dem slutat sin karriär väldigt nyligen, säger Tomas Eriksson som själv bara fick några dagars förberedelser efter några sena avhopp i tävlingen.

─ Jag tränar inte specifikt i vardagen, men mitt jobb på gården är fysiskt till stora delar, och en vanlig dag går jag 15 000-17 000 steg. På vintrarna jagar jag, och då blir det 20 000-25 000 steg på en dag.

Tävlingsinstinkten har han kvar i oförminskad styrka.
─ Jag tävlar mot mig själv hela tiden i vardagen, men sportkörningen är jag väldigt färdig med. Där finns det ingen längtan efter att tävla, förklarar den tidigare världsmästaren i fyrspann.
─ Jag har ett par hästar hemma, andras hästar som är här för träning eller inkörning, men inga egna hästar.

Länk till programmet

Länk till första mästarkvalet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden