Hoppning
17 mars 06:15

Toppryttare borta minst fyra veckor efter benbrott

InternationelltDet är inte bara ridolyckor som kan ställa till det för ryttare. Det har en tysk hoppryttare lärt sig den hårda vägen.

Toppryttare borta minst fyra veckor efter benbrott
Vid EM i Göteborg 2017 red Philipp Weishaupt på LB Convall. Foto: Roland Thunholm

Tyske hoppryttaren Philipp Weishaupt, som för tillfället leder Global Champions League, blir borta från tävling i fyra till sex veckor. Detta efter att ha brutit ett ben i ena foten.

– Jag var ute och joggade med min hund och försökte hoppa över en liten häck men föll, säger hoppryttaren i ett pressmeddelande från Global Champions League.

Foten är nu opererad och Philipp Weishaupt siktar på att komma tillbaka till tävlingsbanan när Global Champions League rids i Miami, USA, i mitten av april.

Philipp Weishaupt ingår i GCL team Riesenbeck International, som leder serien. Detta är den andra avbräcket på kort tid för laget då lagets ägare och ledare Ludger Beerbaum skadades vid ett fall på tävlingarna i Doha, Qatar.


Philipp Weishaupt ligger på plats 40 på världsrankningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden