Hoppning
4 september 2020 14:41

Toppryttare testade positivt för covid-19 efter St Tropez

CoronasmittanDet var efter hemkomsten från stortävlingarna i franska St Tropez som den belgiske hoppryttaren Olivier Philippaerts testades positivt för covid-19. Tävlingen hade även flera svenska toppryttare till start, däribland Peder Fredricson.

Toppryttare testade positivt för covid-19 efter St Tropez
Olivier Philippaerts sitter i karantän. Foto: Roland Thunholm

Belgaren Olivier Philippaerts sitter nu i karantän efter att ha testats positivt för covid-19 vid hemkomsten från stortävlingarna i St Tropez, där toppryttaren tävlat i två veckor. Det rapporterar brittiska Horse & Hound. Tävlingarna bjöd på ett brett internationellt startfält med ett antal av världens bästa ryttare på plats. Bland annat hade Olivier Philippaerts sällskap av H&M-teamkamraten Peder Fredricson. Även Henrik von Eckermann och Evelina Tovek startade i St Tropez.

Olivier Philippaerts sitter nu i karantän och kommer inte att starta i de belgiska mästerskapen i Zangersheide. ”Även om han än så länge inte uppvisar några symptom på corona var resultatet positivt. Han är därför tvungen att sitta i karantän och kommer inte att delta i de belgiska mästerskapen. På måndag ska han testas igen. Om resultatet är negativt kan han börja tävla igen.” Det skriver familjen Philippaerts på sin hemsida.

Ridsport söker Margareta Rödén, förbundsläkare på Svenska Ridsportförbundet, för en kommentar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden