Hoppning
3 juli 2020 17:05

Tovek och Fredricson plockar GP-placeringar i St Tropez

St TropezEvelina Tovek och Peder Fredricson fortsätter att plocka fina placeringar i St Tropez. De är inte högst uppe på pallen ännu, men håller sig väl framme i mycket starka startfält. Under fredagen red Tovek in i toppskiktet i 1,55 medan Fredricson landade snyggt i 1,50.

Tovek och Fredricson plockar GP-placeringar i St Tropez
Evelina Tovek med en känd åskådare i bakgrunden. Foto: Marco Villanti/HUBSIDE JUMPING

Gräddan av världseliten i hoppning, eller en betydande del av den, befinner sig just nu i St Tropez för att checka av den internationella tävlingsformen efter coronauppehållet. Inne på tävlingens tredje vecka håller sig just nu Peder Fredricson och Evelina Tovek bäst framme bland de svenska ryttarna som är på plats.

Under fredagen tog Evelina Tovek sin andra placering i dagens femstjärniga 1,55 efter en superrunda med Winnetou de La Hamente Z. Ekipaget var en av 12 dubbelnollor i det 49 ryttare starka startfältet och landade på plats 12. Evelina Tovek är nöjd.
– Det känns som att jag börjar komma in i det mer och mer, alla mina hästar känns väldigt fina efter uppehållet och jag är väldigt nöjd med dem. Mina två bästa hästar, Winnetou och Dalila, känns jättefina, och det är jättekul att äntligen komma igång.

I den femstjärniga 1,50-klassen efter plockade Peder Fredricson hem sin tredje 1,50-placering när han red in på plats 13, denna gången med H&M Christian K. Innan är det Catch Me Not S som har stått för rosetterna på den höjden i St Tropez.

Segern i 1,55 gick till Marlon Modolo Zanotelli och hästen VDL Edgar M, som var drygt fyra sekunder snabbare än Tovek. Irländaren Bertram Allen och Lafayette Van Overis vann 1,50-klassen med cirka sex sekunder snabbare tid än Fredricson.

Även om svenskarna inte riktigt har fått upp farten ännu, är det ändå ett gott tecken att de visar framfötterna i den tuffa konkurrensen.
– Det är väldigt hårt motstånd, alla har sin bästa hästar med och de bästa ryttarna är här. Det är väldigt många felfria i varje klass och tuffa startfält, men det är kul att få vara på plats, säger Evelina Tovek till Ridsport.

Hur mycket gör det där hacket upp till 1,55 från 1,50?
– När det blir 1,55 så blir det lite svårare, denna veckan är det ju femstjärnigt också. Allt blir lite tuffare, det är ännu kortare maxtid, hindren kommer lite snabbare, det är lite mer tekniskt, lite större och lite bredare, så de där fem centimetrarna gör ganska mycket ändå.

– Som ryttare är det dock inget jag tänker på om jag rider 1,50 eller 1,55. Jag har samma plan och jag litar väldigt mycket på mina hästar. Ridmässigt tänker jag inte annorlunda om det är 1,50 eller 1,60, avslutar Evelina Tovek.

Resultatlista i 1,55-klassen

Resultatlista i 1,50-klassen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden