Avelsnyheter
23 mars 2018 10:53

Total Hope såld

Ny ägareVärldsettan Weihegolds ende aktive son i avel, Total Hope, har fått en ny dansk delägare och godkännande i DWB.

Total Hope såld
Total Hope godkändes i DWB i samband med att Lone Bøgh Henriksen, HP Horses i Danmark, blev ny delägare tillsammans med Paul Schockemöhle. Foto: Wiegaarden / Kim C Lundin

Total Hope godkändes i DWB i samband med att Lone Bøgh Henriksen, HP Horses i Danmark, blev ny delägare tillsammans med Paul Schockemöhle. Dansk Varmblods avelsledning gjorde en inspektion i Mühlen, Tyskland, och hingsten är accepterad i ännu ett avelsförbund.

Total Hope är hingsten med världens mest meriterade föräldrar. Weihegold och Isabell Werth har nu legat etta på FEI:s dressyrrankning sedan i november 2016 efter OS i Rio då ekipaget petade undan sin landslagskamrat Kristina Bröring-Sprehe och Desperados FRH. Weihegold närmar sig samma rekord som Total Hopes far Totilas innehade under 2009-10, innan Matthias Rath tog över i sadeln. Kanske är Total Hope smått unik i att ha världsettor som föräldrar, inom hoppningen är det få ston som toppat rankningarna, men de finns.

Lone Bøgh Henriksen, HP Horses, är mest av allt känd i Sverige som ägare till Fürstenball, tolv år gammal och redan en legendar, som nyligen utsågs till Årets Hingst i Dansk Varmblod.
– Vi er så tacksamma för att Paul Schockemöhle gett mig möjligheten att köpa hälften av denna praktfulla hingst. Affären har naturligtvis varit villkorad av att han kunde godkännas i Dansk Varmblod och det blev han i går. Paul har varit mycket tillfreds med det fina arbete, som är gjort av Pernilla (André Hokfeldt reds anm) och på Flyinge. Vi diskuterar nu det framtida managementet av hingsten, men det blir antingen på Flyinge eller i Mühlen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden