Avelsnyheter
14 februari 2018 20:52

Total Hope åter i Sverige

Betäckningssäsongen 2018Det blir en fjärde säsong i Sverige för världsettan Weihegolds ende aktive son i avel, Total Hope. Vinnaren av SWB Stallion Stallion Trophy för 5-åringar är snart på Flyinge igen.

Total Hope åter i Sverige
Total Hope tillsammans med Pernilla André Hokfelt och Weihegold med Isabell Werth. Foto: Kim C Lundin

Weihegold och Isabell Werth har nu legat etta på FEI:s dressyrrankning sedan i november 2016 efter OS i Rio då ekipaget petade undan sin landslagskamrat Kristina Bröring-Sprehe och Desperados FRH. Weihegold närmar sig samma rekord som Total Hopes far Totilas innehade under 2009-10, innan Matthias Rath tog över i sadeln. Kanske är Total Hope smått unik i att ha världsettor som föräldrar, inom hoppningen är det få ston som toppat rankningarna, men de finns.

Weihegold
Weihegold med Isabell Werth. Foto: Kim C Lundin

Hingsten som är Weihegolds sjunde föl, varav det andra född 2012, godkändes i SWB redan 2015 och blev bruksprovsvinnare 2016. Säsongen 2016 avbröts innan den knappt hunnit börja av kolik och buköppning. Total Hope kom tillbaka, med besked, säsongen 2017 och gjorde succé med seger i SWB Stallion Trophy, en klass i klassen för 5-åringar, under Breeders Trophy i höstas, riden av Pernilla André Hokfelt.

Total Hope
Total Hope tillsammans med Pernilla André Hokfelt Foto: Kim C Lundin

Under vintern har Total Hope godkänts i flera tyska avelsförbund såsom Hannover och Oldenburg. Nere i Mühlen på Paul Schockemöhles anläggning har hingsten tappats för fryst och marknadsförs nu för flera marknader.

Weihegold och Isabell Werth är redo för världscupfinal i Paris i april, som regerande mästare sedan Omaha i USA 2017. De obligatoriska kvalen är klara och enligt uppgift är de redo att försvara sin titel.

I avelsboxen har Weihegold verkat genom embryotransfer och hennes ägare Christine Arns-Krogmann har blivit uppfödare till minst tio ättlingar. De tre första föddes 2009 och Jewels Sir Weihbach tävlar internationellt med Tristan Tucker. Sir Weihbach är kraftigt linjeavlad efter Sir Donnerhall I.  Två ston föddes 2010 med Fürst Heinrich respektive Quaterback som fäder. Total Hope har en helsyster i Weihe Glück, född samma år som honom. Året efter 2013 föddes ett sto efter For Romance I och en hingst efter Jazz. OS-året 2016 kom hingstfölet Special Gold efter San Amour I.

Total Hope själv har i SWB 131 avkommor och i höstas var 80 ston konstaterade dräktiga. De äldsta födda 2016 kommer till unghästtest först under nästa år.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 116 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-