Hoppning
4 februari 2020 20:58

Toveks har sålt Mill’s Sheridan

FörsäljningDe har varit tävlingspartners sedan SWB-valacken gjorde entré på hoppbanan som fyraåring, Evelina Tovek och Mill's Sheridan, och sedan tagit sig hela vägen upp till femstjärnig nivå. Men nu är deras gemensamma resa över, då hästen är såld till Irland. "Jag är glad för alla år vi fått", säger Evelina.

Toveks har sålt Mill’s Sheridan
Evelina Tovek och Mill's Sheridan i Göteborg 2018. Foto: Roland Thunholm

Mill’s Sheridan (val -08, e Empire-Iowa, uppf Ann Sunne-Holst, äg Susanne Tovek) köptes av familjen Tovek redan 2009, och därefter har Evelina Tovek lotsat valacken upp i klasserna. De gjorde internationell debut 2017 och har sedan tagit sig upp till 1,60-klasserna.
– Vi har hoppat nationshoppning tillsammans, ridit flera Global Champions League-klasser och tagit placeringar upp till femstjärnig Grand Prix, berättar Evelina Tovek.

Men sedan årsskiftet har valacken en ny ryttare, irländske Alexander Butler. Ekipaget har redan hunnit rida två tvåstjärniga tävlingar, med starter i klasser upp till 1,45.
– Jag är glad för alla år jag fått med Mill’s Sheridan, det har varit en väldigt spännande resa. Man kan inte alltid behålla alla hästar i all evighet och nu kom det ett bra tillfälle att sälja. Jag tror att det kommer bli jättebra med hans nya ryttare, säger Evelina Tovek.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden