Hoppning
21 november 2019 22:10

Evelina Tovek briljerade i Prag

FullträffDet blev en bra dag på jobbet för Evelina Tovek, som inledde torsdagen med en placering och fortsatte med en klockren nolla i kvartsfinalen i Global Champions League. Hennes lag Scandinavian Vikings, där även Henrik von Eckermann ingår, är vidare till semifinalen.

Evelina Tovek briljerade i Prag
Evelina Tovek hade en mycket fin första tävlingsdag i Prag. Foto: Roland Thunholm

Det femstjärniga meetinget i Prag bjöd på en tidshoppning över 1,50-hinder på torsdagseftermiddagen. Här var Evelina Tovek felfri med en tid som räckte till tionde plats med Winnetou de la Hamente Z – något som gav 1000 euro i prispengar.
Peder Fredricson startade både H&M All In och H&M Christian K i klassen, men tog det lugnt. All In gick i mål med ett tidsfel, medan Christian K fick ett nerslag och två tidsfel.

Kvällen innehöll dagens höjdpunkt, kvartsfinalen i Global Champions League. Tolv lag kom till start med tre ryttare i varje, där de åtta bästa lagen efter idag fortsätter till fredagens semifinal. Här imponerade Evelina Tovek med en briljant runda på inte helt lätta Dalila de la Pomme, och hennes lag Scandinavian Vikings tog sig vidare till morgondagen efter att ha slutat femma. Henrik von Eckermann startade inte i dagens runda.

Malin Baryard Johnsson fick även hon till en mycket fin ritt med H&M Indiana, men det hjälpte inte när hennes två teamryttare i Berlin Eagles drog på sig 13 respektive 16 fel – lagtävlingen är över för Malin Baryard Johnssons del.
De fyra lag som toppar rankningen inför Prag-helgen går direkt till semifinal, vilket innebär att Peder Fredricsons lag Shanghai Swans kommer till start först i morgon fredag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden