Hoppning
12 september 2019 21:39

Evelina Tovek fortsätter att imponera – placerad i GCL

Bra startHon hyllades av förbundskaptenen efter sin starka insats i Spruce Meadows förra helgen, och nu är hon i farten igen - Evelina Tovek har flyt just nu. När Global Champions Tour drog igång idag i franska Saint Tropez var det 26-åringen som stod för den bästa insatsen.

Evelina Tovek fortsätter att imponera – placerad i GCL
Evelina Tovek var placerad i dagens inledande runda i Global Champions Leauge - här ses hon vid GCT-tävlingarna i Stockholm i juni. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Den första lagrundan i Global Champions League reds över 1,55-hinder i solen i Saint Tropez. Evelina Tovek var den enda svenska ryttaren som deltog i lagtävlingen, men för hennes lag Scandinavian Vikings blev det ingen topplacering idag. Istället fick Evelina rida in på den individuella prisutdelningen som femma med sin Winnetou de la Hamente Z (val -10, e Winningmood-Socrate de Chivre, äg Susanne Tovek) efter en felfri runda på den svåra banan.

Henrik von Eckermann startade Fancy Me individuellt i samma klass, men efter tolv fel blev det en blygsam placering i det 46 ekipage stora startfältet. Här hittar du resultat och filmklipp på klassens alla rundor.

En 1,45 inledde det femstjärniga meetinget på torsdagen – här fanns tre svenska ekipage med till start. Peder Fredricson gjorde två stabila rundor, främst med Zacramento som lekte runt omhoppningsbanan felfritt i ett lugnt tempo, och även 8-årige H&M Crusader Ice hoppade fint med ett nerslag.
För Henrik von Eckermann blev det ett ynka tidsfel i grundomgången med Best Boy 2, men samtliga svenskar såg ut att få en behaglig inledning på meetinget. Här finns filmklipp och resultat från 1,45.

Global Champions Tour i Saint Tropez

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden