Hoppning
11 september 2019 11:53

Peder gör comeback i Saint Tropez

På benen igenPeder Fredricson är tillbaka efter magsjukdomen han drabbades av under EM i Rotterdam för snart tre veckor sedan. I veckan drar han på sig tävlingsstövlarna och rider GCT-meetinget i Saint Tropez.

Peder gör comeback i Saint Tropez
Peder Fredricson är tillbaka efter magsjukdomen som däckat honom efter EM i Rotterdam. I helgen startar han GCT-meetinget i Saint Tropez. Foto: FEI/Liz Gregg

Peder Fredricson smittades av campylobacter i samband med EM-finalen i Rotterdam. Magsjukdomen har tvingat ryttaren till ett nästan tre veckor långt tävlingsuppehåll och han fick även tillbringa flera dagar inlagd på sjukhus.

Men nu är han tillbaka i hetluften igen.

Crusader Ice (SWB hingst f 2011 e Cabachon-Corland, uppf Thina Stigsson äg Grevlundagården i Vitaby AB) och Zacramento (SWB, val, f 2005 e Cardento-Cortus, uppf Björn Mattsson) är med till GCT-meetinget i Saint Tropez i Frankrike som drar i gång på torsdagen.

– Det är jättekul att vara igång igen, säger han till SVT Sport.

Hästarna har hållits i gång under Peder Fredricsons sjukdomstid och de senaste dagarna har han själv haft kraft att rida dem. Om han kommer till start i laget Shanghai Swans eller inte bestäms inom kort berättar han i intervjun.

– Jag känner mig bra igen men jag får komma tillbaka långsamt. Jag har bara insett att jag är lyckligt lottad som får hålla på med det här, säger han till SVT Sport.

Återgår till tävlingsschemat

Efter GCT i Frankrike fortsätter Peder Fredricson till tävlingar i New York och Barcelona – tävlingar som funnits med i årets tävlingsschema sedan länge.

Närmaste veckorna väntas även mästerskapshästen H&M All In vara tillbaka i tävlingsform. Valacken har även han har haft en lugnare period efter EM, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

På plats i Saint Tropez är också Evelina Tovek och Henrik von Eckermann.

Startlistor GCT Saint Tropez, Frankrike

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden