Hoppning
30 december 2019 14:28

Två svenskar till start i dagens världscup

VärldscupenEvelina Tovek och Henrik von Eckermann tävlar i dag om åtråvärda poäng i världscupen i belgiska Mechelen. SVT sänder direkt med start klockan 14.55. Här är allt du behöver veta.

Två svenskar till start i dagens världscup
Janika Sprunger på Fancy Me som i dag rids av fästmannen Henrik von Eckermann. Foto: Roland Thunholm

På plats i belgiska Mechelen är Evelina Tovek med Dalila de la Pomme (f-09 Taran de la Pomme-Diamant de Semilly) och Henrik von Eckermann med Fancy Me (f-10 Forsyth-Gimpel) som går ut med startnummer 15 respektive 24.

Henrik von Eckermann red hem sin första, sensationella, världscupseger i just Mechelen med hästen Gotha FRH 2012, som han då bara hade tävlat i tre veckor. Förra året var han startfältets snabbaste fyrafelare med Toveks Mary Lou och blev åtta.

I dag startar han alltså med Fancy Me, stoet som han tog över från fästmön Janika Sprunger i augusti och som han har haft flera framgångar med. Evelina Tovek har ridit Dalila de la Pomme i två år och ekipaget har ett flertal topplaceringar på högsta nivå i bagaget.

På startlistan i dagens världscupkval hittar vi bland annat Pieter Devos som toppar den totala världscupställningen och Jessica Springsteen som verkligen har visat storform det senaste.

Start- och resultatlistor.
SVT2 och SVT Play sänder direkt med start 14.55.
Aktuella ställningen i världscupen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden