Hoppning
27 oktober 2019 13:11

Fyra täta starter för svenskarna i dagens världscup

InternationelltKlockan 14.40 börjar söndagens världscuphoppning i Helsingfors, och de fyra svenskar som kommer till start ligger samlade i mitten av startfältet.

Fyra täta starter för svenskarna i dagens världscup
Stephanie Holmén och Flip´s Little Sparrow är först ut av svenskarna. Foto: Roland Thunholm

De svenska ryttarna har alla tagit placeringar under Helsingfors Horse Show. Henrik von Eckermann och Best Boy 2 tog en tredjeplats i lördagens Grand Prix, och Evelina Tovek med  Winnetou de la Hamente Z var åtta i samma klass.

Peder Fredricson och H&M Kilo van den Bosrand kom tvåa i fredagens 1,40-hoppning  där även Stephanie Holmén och Evelina Tovek var felfria och placerade.

Men det är i eftermiddag det gäller, när andra omgången av världscupen i hoppning avgörs på brasilianske banbyggaren Guilherme Jorges bana med 13 hinder och totalt 16 språng. Omhoppningsbanan ser ut att bjuda på en riktig fajt där både snabbhet och vändbarhet kommer att krävas.

Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow är först ut bland svenskarna, med startnummer16, och som nummer 19 kommer Evelina Tovek och Dalila de la Pomme.

Efter Evelina är det en paus, och sedan kommer Peder Fredricson och H&M Christian K som nummer 21, direkt följd av Henrik von Eckermann och Hanna som nummer 22.

Världscupomgången sänds i Svt play med start kl 14.30.

Startlistan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden