Hoppning
26 oktober 2019 15:47

Henrik och Best Boy tredje bäst i Grand Prix

På prispallenDet blev en svensk på tredjeplatsen i Grand Prix under Helsingfors Horse Show. Henrik von Eckermann och Best Boy 2 slutade trea efter en tajt omhoppning.

Henrik och Best Boy tredje bäst i Grand Prix
Henrik von Eckermann och Best Boy 2 blev trea i Grand Prix i Helsingfors. Arkivbild: Roland Thunholm

Det blev bara sex ekipage till omhoppning på brasilianske banbyggaren Guilherme Jorges 160-bana över 13 hinder, och ett av dessa ekipage var Henrik von Eckermann med Best Boy 2 (HANN val f 2008 e Contagio, u Sonny, e Sunrise, uppf Kurt Biedenkapp äg von Eckermann Sport Stable & Janika Sprunger).

I omhoppningen nollade ekipaget igen, men fick se sig slagna av Storbritanniens Robert Whitaker Catwalk som vann med Marlon Modolo Zanotelli och Diesel GP du Bois Madame mindre än en tiondels sekunds efter.

Det blev även en åttondeplats till Evelina Tovek och Winnetou de la Hamente Z som hade fyra fel i grunden och var snabbast bland fyrafelarna.

Läs mer om Henrik von Eckermanns nya stjärna.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden