Hoppning
15 september 2019 10:09

Henrik von Eckermann om nya stjärnan

InternationelltBest Boy 2 tog ett ordentligt kliv uppåt i karriären när han kom åtta i en femstjärnig Grand Prix på lördagen. "Han har utvecklats enormt," säger Henrik von Eckermann som äger valacken tillsammans med sin sambo Janika Sprunger.

Henrik von Eckermann om nya stjärnan
Henrik von Eckermann är glad över hur Best Boy 2 har utvecklats. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Henrik von Eckermann ser ut att ha ytterligare en topphäst i Best Boy 2 (HANN val f 2007 e Contagio-Sunrise, uppf Kurt Biedenkapp, äg Janika Sprunger Sportpferde och von Eckermann Sport Stable).

Han har hittat självförtroende och mod. Henrik von Eckermann om Best Boy 2.

Det var i mars om von Eckermann och hans sambo Janika Sprunger köpte valacken.

–  Jag var inte så övertygad när jag provred. Vi köpte hästen från en vän till Janika och till ett bra pris, säger Henrik von Eckermann till Svenska Ridsportförbundet, SvRF.

I april började den svenska toppryttaren tävla fuxvalacken som innan dess hade tävlats av Melanie Mändli, Schweiz, upp till och med 1,45-klasser internationellt.

Best Boy har efter det successivt klivit uppåt i klasserna och gjorde sin 1,55-debut när Global Champions Tour var i Rom i maj. Där blev det uteslutning.

På lördagen var ekipaget dock dubbelnolla i femstjärnig Grand Prix-hoppning när GCT-meetinget i franska St Tropez avslutades.
– Han har verkligen utvecklats enormt. Han har hittat självförtroende och mod. Jag är så glad över hur han hoppade, säger Henrik von Eckermann till SvRF.

Här kan du se ekipagets runda i GP-klassen.

Se Henrik von Eckermans hyllning till Best Boy på instagram nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden