Dressyr
30 september 2018 18:35

Tredje raka segern för Evelina Söderström

FlyingeEvelina Söderström och Weihenstephaner var oslagbara på Flyinge. Under söndagens kür tog de meetingets tredje raka seger.

Tredje raka segern för Evelina Söderström
Evelina Söderström och Weihenstephaner tog tre raka segrar på Flyinge (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

I YR-klasserna vid Saab International Grand Prix Dressage på Flyinge har ingen kunnat rå på Evelina Söderström och Weihenstephaner (SWB val f-98 e Warsteiner-Dwight, uppf Tomas Blomgren). Det blev seger i både torsdagens lagtävlansprogram och fredagens individuella mästerskapsprogram, och inte gick det sämre i söndagens avslutande kür.
”Det har varit väldigt tight alla dagar så det var ingenting som kändes självklart”, säger Evelina i ett pressmeddelande från arrangören.

Bland 11 startande red Evelina hem segern på cirka 14 000 kronor med 74,292 procent. Elin Mattsson tog en andraplats på Cognac med 74,167 procent och på tredje plats placerade sig Maaike Ten Hoor, Nederländerna, på Winder-Don med 71,375 procent.

Evelina och Weihenstephaner är regerande svenska mästare och har även många andra fina meriter – bland annat har de tagit lagbrons på EM. Att hästen fyllt 20 år är inte något som märks utan han är fortfarande pigg och fräsch.
”Vi hoppas kunna tävla ihop på samma nivå nästa år också”, meddelar Evelina.

Bo Jenå berättar att det är sommarens resultat som spelar roll inför uttagningen till EM. Vinterns resultat räknas inte med.
De svenska ryttarna har skött sig utmärkt tycker förbundskapten Bo Jenå (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Dressyrens förbundskapten Bo Jenå tycker att de svenska ryttarna skött sig utmärkt vid de internationella dressyrklasserna på Flyinge.
”Den här tävlingen ger svenska ungdomsryttare möjlighet att känna på internationell sfär, rida för femstjärniga domare och mäta sig med andra internationella ryttare i samma ålder”, säger Bo i pressmeddelandet, och tillägger att de här tävlingarna är långsiktiga och att de kommer att utökas och förbättras till nästa år.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-