Ponny
6 juni 16:45
Ridsportplus

Trollhättans Sportryttare red hem guldet i lag-SM

Lag-SMImponerande ridning, otroligt fina ponnyer och starka laginsatser är det samlade intrycket efter en olidligt spännande lag-SM-final på Strömsholm. Guldet gick till Föreningen Trollhättans Sportryttare där Alice Nyhus satte en iskall sista guldrunda med sin Gorm. Silvret landade hos Föreningen Runstens Equestrians medan Trolleholms Ryttarförening tog hem bronset efter omhoppning. Se klippet där guldryttarna delar med sig av känslorna efter guldet.

Trollhättans Sportryttare red hem guldet i lag-SM
Trollhättans Sportryttare stod för en stark laginsats som gav guld. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var spännande in i det sista när finalen i Folksam Ponnyallsvenska, det vill säga lag-SM, avgjordes på Slottsbanan på Strömsholm på tisdagen. Segrande ur striden, som startade med 12 lag, gick Föreningen Trollhättans Sportryttare. I guldlaget red Hailey Reinhold/Coppenagh Calypso Czar, Leiah Cissig/Woodfield Night Light, Juni Bergström/Sandy och Alice Nyhus/Gorm (SWB). Lagledare var Louise och Therese Skogsberg.

Spänningen var olidlig när Alice Nyhus och Gorm gick ut som sista ekipage för Trollhättans Sportryttare med vetskapen om att en felfri runda skulle ge guld direkt. Duon gjorde en fantastisk runda med ett oturligt pet på B-hindret i trekombinationen. Det gjorde att Föreningen Runstens Equestrians sista ekipage, Ebba Andersson och Ballylee Breeze, fick lite spelrum att sätta nollan och leda laget till omhoppning om guldet.

Det blev dock ett nedslag vilket placerade Runsten på silverplatsen. Utöver Ebba red även Nellie Wennerhorn/Blaenwen Kato Star, Emma Pettersson Borg/Banin Dubh och Fanny Wallberg/Attention (5) (SWB) i laget. Lagledare var Ann Liwing och Carina Andersson.

Trollhättans Sportryttare slutade på 8 fel totalt medan Runsten red in på 12 fel.

Alice Nyhus-gorm-trollhättans Ponnylag 1 230606 Rt
Alice Nyhus och Gorm hade stolpe ut i första rundan – men avgjorde i andra rundan. Foto: Roland Thunholm
Trollhättans Lag 4 230606 Rt
Leiah Cissig och Woodfield Night Light med sitt guldtäcke. Foto: Roland Thunholm

Galet spännande omhoppning om bronset

Därefter blev det en nervkittlande omhoppning mellan Trolleholms Ryttarförening och Jump Club Ridsportförening om bronset, då bägge lagen stod på 16 fel. Det blev en lite speciell omhoppning där alla B- och C-ponnyekipagen som vanligt gick ut först, men det innebar att hela Trolleholms lag rev av alla sina ryttare medan Jump Club bara hade ett ekipage som var mindre än kategori D.

Därefter höjdes hindren för Jump Clubs övriga tre ryttare. Trolleholm stod då på 4 fel och tiden 121,33 sekunder medan Jump Club hade en felfri runda genom Selma Gustafsson Thelin/Niva i protokollet. Sjukt spännande är det minsta man kan säga. 

Enya Styffe/Fionns Pride följde upp med ännu en felfri runda för Jump Club innan det var dags för Olivia Bergåkra/Fedusa EB att inta banan. Där blev det dessvärre två nedslag. Sist ut för Jump Club var Vilma Stugemo/Dijn Fizz des Etisses som fick ett nedslag. Därmed blev 8 fel strykresultatet och 4 fel på sista raden även för Jump Club.

När de sammanlagda omhoppningstiderna räknats ihop stod det klart att bronset gick till Trolleholms Ryttarförening på tiden 121,33 sekunder mot Jump Clubs 122,93 sekunder.

I bronslaget från Trolleholms Ryttarförening red Annie Friberg/Amarone, Ofelia Söderberg/Magneto Sprite, Annie Persson/Farnaharpy Black Diamond och Signe Friberg/Anemon II. I andra omgången red även Gabriel Persson/Orchard Zweed. Lagledare var Pia Cornéer Persson.

Prisutdelare var Svenska Ridsportförbundets ordförande Sandra Ruuda och Folksams Jan Lindblom.

”Detta guld tillhör hela TSR”

– Det var nervöst, jag hoppades att det skulle gå så bra som möjligt. Gorm och jag är väldigt samspelta och känner varandra väldigt bra, sa Alice Nyhus vid prisutdelningen.

”Hailey och Calypso ihop med Föreningen Trollhättans Sportryttares elitlag har vunnit lag-SM 2023! Igår debuterade Hailey och Calle på gräs i en msvb, felfri och med bra stilpoäng. Idag sätter dom två felfria msvb i lag-SM klassen! Det var högt, tekniskt svårt och dessutom på gräs som gick både upp och nerför.” Det skriver Jennifer Reinhold, mamma till Hailey Reinhold, i sociala medier.

”Jag är så stolt över laginsatsen som gjorde detta möjligt och precis alla runt omkring, ingen nämnd ingen glömd. Men detta guld tillhör hela TSR! Nu gäller det att njuta 100 procent och låta det sjunka in, SM-GULD 2023 smaka på den!”

Jennifer Reinhold agerade även ”reporter på plats” för Ridsport och efter att spänningen släppt gjorde hon ett litet filmklipp med guldlaget – se vad ryttarna säger här:

Resultatlista lag-SM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden