Sverige
31 juli 2019 06:19

Turridning över länsgränsen gav förbud för hästverksamhet

Tillstånd krävsEn kvinna som bedriver sommarverksamhet med turridning i Hallands län har belagts med förbud att driva verksamhet i Skåne, då turerna rids in i en del av länet - något som kvinnan inte har tillstånd för.

Turridning över länsgränsen gav förbud för hästverksamhet
Hästföretagaren hade inte tillstånd för att bedriva verksamhet. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Verksamheten pågår under några veckor på sommaren, då kvinnan erbjuder turridning till turister i Hallands län. Detta har hon tillstånd att göra, skriver Barometern.

Men turen som turisterna rider korsar länsgränsen och går cirka 800 meter in i Skånes län, där det också tas lunchpaus och hästarna får vila i en mobil hage.

Länsstyrelsen i Skåne har gjort en anmälan och menar att kvinnan behöver ha tillstånd för att bedriva yrkesmässig verksamhet med hästar i länet. Efter anmälan blev kvinnan förbjuden att driva verksamhet med hästar i Skåne. 

Om inte förbudet följs ska ett vite på 2 000 kronor per häst och kontrolltillfälle betalas, skriver Barometern. Kvinnan har överklagat beslutet om vitesföreläggande, men förvaltningsrätten i Malmö avslår överklagandet.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden