Sverige
6 maj 2023 11:31
Ridsportplus

Två nya namn nominerade till styrelsen

FörbundsstämmanDet blev ingen extra nominering till ordförandeposten i Ridsportförbundet, och därmed är Sandra Ruuda i praktiken vald.
Däremot kom det två nya nomineringar till förbundsstyrelsen, varav ett förslag var väntat och det andra helt nytt.

Två nya namn nominerade till styrelsen
Marianne Wittbom Lilja föreslås utanför valberedningens förslag till en plats i förbundsstyrelsen. Foto: Privat/Svenska Ridsportförbundet

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Marianne Lilja Wittbom nominerades av Thomas Magnusson, Hallands Ridsportförbund till ett fyllnadsval på två år, när nomineringarna genomfördes på stämman. Dessutom nominerades Meta Persdotter, tidigare ordförande i tävlingssektionen, till samma post.

Dessa två utmanar valberedningens förslag, Carina Olsson Bäck.

När det gäller nyval eller omval på fyra år skedde inga nya nomineringar. Därmed finns bara valberedningens förslag, Per Willén nyval, 4 år, Camilla Hagman nyval, 4 år, Christina Holtenäs omval, 4 år och Göran Dalin omval, 4 år.

Även till tävlingssektionen gjordes nya nomineringar. Namnen som tillkom där var Ted Velander och Ulrika Lönnqvist.

Till ridskole- och utbildningssektionen nominerades Anna-Karin Tidén och Carina Olsson Bäck, utöver valberedningens förslag.
Nomineringen stängdes därmed, och själva valen genomförs i slutet av stämman.

71 föreningar deltar

Vid den digitala stämman deltar 71 föreningar och samtliga 19 distrikt. Antalet föreningar är  nästan i paritet med stämman 2021, som också var digital och där 74 av Sveriges 850 föreningar inom Ridsportförbundet var representerade.
− Detta ökar demokratin och ger god geografisk spridning. Bara två gånger tidigare under 2000-talet har det varit större föreningsdeltagande, det var när medlemstidningen och Pegasus diskuterades, sade Ulf Brömster i inledningen av stämman.

Efter 40 minuter av inledningsanföranden och genomgång av hur tekniken fungerar, valdes Christer Pallin till stämmoordförande. Därefter ägnades ytterligare en timme åt genomgång av verksamheten under 2021 och 2022.

Bland annat blev det en längre dragning från inhyrda projektledaren Anders Bjurström, apropå motionen från 2021 om att en större del av det bidrag som Ridsportförbundet får borde skickas vidare till distrikten.

Dubbeljobb och brist på tillit

Anders Bjurströms arbete har visat att problemen inte är pengarna i sig, utan att arbetet mellan kansliet i Strömsholm och distrikten inte är koordinerade, att det görs dubbeljobb och att det saknas tillit mellan kansli och distrikten.
− Det handlar om att människor ska samarbeta – inte om bidragsmodeller, sade han bland annat.

När  verksamheten och ekonomin de två senaste åren var genomgången beviljade stämman styrelsen ansvarsfrihet.

Strax före lunch presenterade förbundsstyrelsen sin verksamhetsplan och därefter kommer motionerna att avhandlas.

Ridsport följer förbundsstämman.

Stämman sänds via Youtube

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden