Världen
20 oktober 2023 10:40

Tvångsförsäljning av danska skandalstuteriet

AvslutEgendomen som utgör grunden för det danska skandalstuteriet Viegård ska säljas på tvångsauktion. Men först ska de många hästarna säljas. Det meddelar konkursförvaltaren.

Tvångsförsäljning av danska skandalstuteriet
Efter många turer väntar nu ett nytt liv för de vanvårdade hästarna på Viegård. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Skandalen med de vanvårdade hästarna på det danska stuteriet Viegård har gått som en löpeld genom hästvärlden. Nyligen begärdes stuteriet i konkurs och nu kommer nyheten om att egendomen ska säljas på tvångsauktion. När klubban svingas är inte helt klart, då konkursförvaltaren önskar sälja de omkring 400 hästarna först. Helst inom en månad.

Visningen av egendomen, som har plats för 150 hästar fördelade på permanenta boxar och lösdrift, äger rum den 2 november. Utöver stallet ingår även ett boningshus à 182 kvm samt två gamla lador som håller på att förfalla. Det rapporterar danska Ridehesten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden