Världen
13 oktober 2023 15:15

Kritiserade danska stuteriet begärs i konkurs

DjurskyddRapporteringen om vanvårdade hästar på det danska stuteriet Viegård har kommit tätt den senaste tiden. Nu ser det dock ut som stuteriet inte kommer att finnas kvar då det är begärt i konkurs.

Kritiserade danska stuteriet begärs i konkurs
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Det är danska Ridehesten som berättar om konkursen som kom efter att myndigheterna gjort en kontroll nyligen. I samband med kontrollen av de mer än 400 hästarna på stuteriet ska en häst ha varit i så dåligt skick att den fick avlivas, detta är dock bara en av flera händelser gällande vanvård av hästar på stuteriet.

Konkursen gäller stuteriets ägare och två företag som han är knuten till.

Begäran om konkurs innebär att det nu blir konkursförvaltarna som tar över ansvaret för stuteriets hästar. I ett pressmeddelande berättar konkursförvaltarna att de ska se till att hästarnas tas om hand och får veterinärvård. De skriver också att stuteriets verksamhet ska avvecklas så fort som möjligt.

Stuteri Viegård har uppmärksammats i djurskyddärenden flera gånger genom åren och har fått allmänheten att reagera med demonstrationer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden