Ponny
17 augusti 2020 19:03

Twenty Two såld – hon tar över topponnyn

StjärnponnyHingsten Twenty Two har med My Sandgren i sadeln tillhört landslagets spetsgrupp i flera år, de är regerande svenska mästare i dressyr kategori D stod som segrare i ponnyküren i Friends i fjol. Nu fortsätter Twentys karriär med en ny ägare.

Twenty Two såld – hon tar över topponnyn
Twenty Two, som tillsammans med sin ryttare My Sandgren hört till Sveriges mest framgångsrika ekipage är nu såld. Foto: Karolina Swärdh

14-åriga Annie Spångberg har fått sitt livs ponny: framgångssagan Twenty Two. D-ponnyn har tagit sin förra ryttare My Sandgren till landslaget och till prispallen i Friends när de år 2019 vann ponnyküren i arenan.
”Nu är fokus på att Twenty ska få acklimatisera sig till sitt nya hem. Målsättningen är att kvala till SM under hösten. Drömmen är att på längre sikt följa i Mys fotspår och få representera Sverige vid start internationellt”, skriver familjen Spångberg i ett mejl till Ridsport.

Tweentytwo_anniespangberg
Annie Spångberg under provridningen hos My Sandgren på Mosslunda dressyrstall. Foto: Karoline Swärdh

Annie Spångberg har ridit SM för c-ponny 2019 och kom då trea i b-finalen med Gribsvads Little Hector.
”När NM blev inställt och Annie dessutom började bli för lång var det dags att låta en ny liten ryttare ta över Hector. Då startade letandet efter en d-ponny och via en bekant fick vi tips om att Annies drömponny sedan länge, Twenty, var till salu. Vid provridningen blev Annie väldigt förtjust i den välutbildade gentlemannen Twenty.  Annie säger att det är en dröm som blir sann att få ta över honom”, skriver familjen.

”Behandlas som den lilla kung han är”

För My Sandgren känns det bra att Twenty fått ett nytt hem.
– Det kommer att bli jättebra, verkligen, han kan inte få det bättre och det gör det så mycket lättare att sälja. Annie är så gullig mot honom och han behandlas som den lilla kung han är, säger My Sandgren till Ridsport.
Även hon ändrade planerna på grund av det inställda europeiska mästerskapet.
– Vi tänkte först satsa mot EM men när det blev inställt kände vi att det är bättre att sälja nu, innan alla andra ponnyer är till salu, säger My Sandgren.
Hon kommer att finnas kvar som ett bollplank för den nya ägaren.
– Ja, som det ser ut nu kommer jag att hjälpa henne, det är nog lite skönt att ha den tryggheten. Jag kan honom utan och innan och kan svara på alla frågor.
Själv tog My Sandgren en fjärdeplats vid junior-SM med Hampuz M.Ge, och nästa start är DressagePower Junior Trophy om en vecka.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden