Fälttävlan
10 november 2017 13:46

Tyskland förlorar silvermedaljen

Svenskt silverNu står det klart att Julia Krajewski blir diskvalificerad från EM i fälttävlan. Därmed förlorar Tyskland sitt lagsilver och Sverige flyttas upp ett pinnhål i resultatlistan. Sverige får EM-silver och Italien får ta över bronset.

Tyskland förlorar silvermedaljen
Samtliga medaljörer på pallen i Strzegom: Tyskland, Storbritannien och Sverige. Foto: Stzegom International Horse Trials

Ridsport har tidigare skrivit om att Tysklands lagryttare Julia Krajewskis häst Samurai du Thot testats positivt vid årets EM i fälttävlan. Nu står det klart att även hästens B-prov visade positivt av den otillåtna substansen meddelar bland annat Eventing Nation.

Julia Krajewski har nu 21 dagar på sig att bestämma sig för om hon vill betala böter till FEI eller ge en förklaring till vad som har hänt. Krajewski har dock i ett uppmärksammat inlägg på Facebook redogort för att hon inte har någon förklaring till hur Samurai du Thot kunnat få i sig substansen.


Julia Krajewskis inlägg på Facebook:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden