Fälttävlan
8 november 2017 21:07

Tyskland riskerar förlora lagsilvret från EM i fälttävlan

FörkrossadTysklands lagsilver från årets EM i fälttävlan är i fara. Julia Krajewskis häst Samourai du Thot har testats positivt för otillåten medicinering och nu väntas besked från B-provet. Krajewski är förkrossad över resultatet.

Tyskland riskerar förlora lagsilvret från EM i fälttävlan
Tyskland riskerar att förlora sitt lagsilver från EM. Här vid OS i Rio 2016 där de också tog silver - Julia Krajewski till höger i bilden. Foto: Roland Thunholm

EM i fälttävlan reds i år polska Strzegom. Sverige tog lagbronset, Storbritannien vann lagguldet och Tyskland tog hand om lagsilvret. FEI har informerat att den tyska laghästen Samourai du Thot visat positivt resultat vid medicineringskontrollen som genomfördes 20 augusti i Strzegom.

Det tyska ridsportförbundet har i ett pressmeddelande berättat att B-provet som togs på Samourai du Thot vid samma tillfälle är öppnats och att man nu väntar in resultat från detta innan några beslut tas.

Substansen som hittats hos Samourai du Thot är Firocoxib som klassas som ett ”kontrollerat läkemedel”, inte dopning. Likväl får det inte förekomma hos tävlande hästar. Att B-provet skulle visa negativt tror hon inte är troligt då hon skriver att hästen visade positivt för Firocoxib vid ett test som togs tre dagar senare.
”Jag och mitt team har ingen förklaring till hur detta ämne har kommit in i min häst, och tror inte att det beror på något fel från vår sida”, skriver Julia Krajewski i sitt inlägg.
”Hur som helst, det positiva resultatet betyder att jag diskvalificeras och tyskland förlorar silvermedaljen”, skriver Krajewski vidare om hur resultatet blir om även B-provet visar positivt.

Här kan du läsa Julia Krajewskis inlägg i sin helhet:

Om Julia Krajewski diskvalificeras från EM och Tyskland därmed förlorar sitt lagsilver blir det Sverige som kliver upp från bronsplatsen till ett silver. Ridsport återkommer i ämnet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden