Fälttävlan
20 augusti 2017 20:05

Lagbrons till Sverige på EM

Efter ett mästerskap i toppklass tog Sverige ett välförtjänt brons. Sara Algotsson Ostholt missade dessvärre en individuell medalj medan guldet gick till tyska Ingrid Klimke.

Lagbrons till Sverige på EM
Det svenska bronsgänget på pallen på söndagseftermiddagen. Nigel Goddard

Efter fyra dagars kamp är EM över och vilken smash det blev för Sverige! Sverige tog lagbrons efter att ha levererat på absolut toppnivå. Tyskland tog silver och Storbritannien säkrade lagguldet.

I bronslaget red Niklas Lindbäck/Focus Filioucus, Louise Svensson Jähde/Wieloch’s Utah Sun, Ludwig Svennerstål/Paramount Importance och Sara Algotsson Ostholt/Reality 39 under ledning av Fredrik Bergendorff.

– Jätteskönt, det är stort, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff i SVT:s livesändning om det svenska bronset och sammanfattar ryttarnas insats:
– Fantastiskt – överlag helt otroligt.

– Det här bådar gott inför framtiden med fyra så jämna resultat. De har presterat på topp, säger landslagsledningens Viktoria Carlerbäck i samma sändning innan hon korkar upp bubbel för att fira med gänget.

•GULD Storbritannien 113,9.
•SILVER Tyskland 123,0.
•BRONS Sverige 148,4.


Den svenska kvartetten kan inte bara konsten att hålla ihop det rakt igenom ett EM – de kan dessutom hålla ihop under ärevarvet och fångas på samma bronsbild. Snyggt! Foto: Nigel Goddard

Dubbelt tyskt i topp
Indivduellt tog ledaren Ingrid Klimke med Hale Bob guldet tack vare en felfri banhoppning, just före den annars oslagbara titelförsvararen Michael Jung med Fischer Rocana. Storbritannien tog snyggt nog placering tre–fem.

•GULD Ingrid Klimke/Horseware Hale Bob, Tyskland.
•SILVER Michael Jung/Fisher Rocana, Tyskland.
•BRONS Nicola Wilson/Bulana, Storbritannien.

Sara Algotsson och Reality 39 låg trea inför banhoppningen, men missade medaljen efter tre nedslag och blev nia.

De var likväl bäst i det svenska medaljlaget med sina 47 straff. Louise slutade på plats 11, Niklas på plats 14 och Ludwig på plats 15. Imponerande med ingen svensk lagryttare på sämre än plats 15 i det 77 ryttare stora EM-startfältet.

LEADERBOARD LAG
LEADERBOARD INDIVDUELLT

VAD BETYDER BRONSET INFÖR VM OCH OS? LÄS MER I RIDSPORTS ARTIKEL HÄR.


Britterna trivdes bra högst upp på pallen.


Ingrid Klimke och Horseware Hale Bob höll i det hela vägen fram till guldet. Foto: FEI


Bäst i svenska laget – nionde plats. Sara Algotsson Ostholt och Reality 39 visade vad de går för. Arkivbild: Kim C Lundin

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden