Hoppning
18 februari 14:25
Ridsportplus

U25-ryttaren Ottilia Lundgren redo för GHS: ”Lärorikt vara där”

Ung i ridsporten22 år gammal har hon redan en hel del rutin från att rida i Scandinavium. I år är det dags igen för Ottilia Lundgren som har fått en av U25-platserna till de femstjärniga klasserna. "Det ska bli väldigt speciellt att göra det med Conrad som jag gjort hela resan med sedan han han var fem år," säger hoppryttaren.

U25-ryttaren Ottilia Lundgren redo för GHS: ”Lärorikt vara där”
Ottilia Lundgren och ComeOnConrad. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Efter många framgångar och hela sju EM totalt på ponny, som junior och som young rider har Ottilia Lundgren nu tagit det stora klivet till att rida på seniornivå.
– Det är jättebra och roligt att arrangörer har speciella U25-klasser så att vi yngre får möjlighet att känna på de stora tävlingarna. Det är så lärorikt att vara där, att se allt bakom kulisserna och framhoppningen och så. Att lära och utvecklas, säger 22-åringen.

Om vi håller formen och gör resultat hoppas jag kunna få rida någon trestjärnig nationshoppning i år.

Ottilia Lundgren.

I Scandinavium är det Lövstas satsning på U25-ryttare som ger utvalda ungdomar möjlighet att känna på den riktiga hetluften på internationell femstjärnig nivå.

Men initiativ till U25-klass görs även av andra och Ottilia Lundgren har bland annat provat konceptet i samband med Topp 10-finalen i Geneve i höstas.
– Det var en jättehäftig tävling att vara på, säger hon.

Egen häst

När tävlingarna i Scandinavium drar igång på onsdag finns hon på plats tillsammans med sin egen ComeOnConrad (WEST val f 2013 e Comme Il Faut-Come On, uppf Wolfgang Wiessner), en häst hon har haft länge.
– Han är helt fantastisk, vi passar varandra jättebra. Han har en starkt vilja att alltid göra sitt bästa, är försiktig och jag tror inte det finns något han tycker är roligare än att vara på tävling, säger Ottilia Lundgren.
– Det ska bli väldigt speciellt att göra det med Conrad som jag gjort hela resan med sedan han han var fem år.

Det var också tillsammans med Conrad som hon tog brons på inomhus-SM för seniorer i höstas och red YREM med 2021. Det blev också ett NM-guld i lag förra året, trots en delvis förstörd vårsäsong på grund av att Ottilia Lundgren fick en spark. Hon var borta ungefär en månad.

”Ska bli superkul”

Hon bor tillsammans med familjen på en gård i Lerum utanför Göteborg och ägnar sig åt hästar och ridning på heltid, allt med stort stöd från sina föräldrar.
– Vi bor ju nära Scandinavium och jag har alltid varit där och tittat på tävlingarna, säger Ottilia Lundgren som red de femstjärniga klasserna som U25-ryttare redan 2019 och dessförinnan även ridit ungdomsklasserna flera gånger.
– Det är en fantastisk tävling och det ska bli superkul att rida där.

Målet för 2023 är att tävla en hel del internationellt, hon har fyra tävlingshästar samt några yngre i träning.
– Om vi håller formen och gör resultat hoppas jag kunna få rida någon trestjärnig nationshoppning i år, säger 22-åringen som också har ett YRSM-guld på meritlistan och red sitt första EM som 14-åring.

Legendarisk ponny

EM-debuten gjordes tillsammans med den numera legendariske ponnyn Ocean des Ac. Ottilia Lundgren köpte honom från Schweiz och när hennes ponnytid var över hamnade han hos familjen Hammarström och tog EM-guld tillsammans med Ingemar Hammarström. Förra året, som 20-åring, gick han ännu ett EM. Denna gång tillsammans med Ellen Hammarström.
– Jag tror att jag har haft stor nytta av att ha en så bra ponny i början av min karriär, säger Ottilia Lundgren som beskriver sig själv som envis och med en vilja att att alltid bli bättre som ryttare.

Tävlingarna i Scandinavium börjar på onsdag den 22 februari och avslutas med världscuphoppningar söndag den 26 februari.

Alla intervjuer i serien Ung i ridsporten.

Webbplats, Gothenburg Horse Show

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden