Hoppning
22 mars 2019 08:54

U25-ryttarna i topp i Borås

Mot GHSDet märks att kampen om GHS-biljetterna i Lövsta Future Challenge Jumping U25 ska avgöras i Borås. I torsdagens 1,45 blev det tre U25-ryttare som tog hand om topplaceringarna, och Filip Ågrens seger öppnar upp för en spännande slutstrid.

U25-ryttarna i topp i Borås
Filip Ågren. Arkivbild: Roland Thunholm

Under torsdagen startade Borås Fältrittklubbs elit- och nationella tävlingar Borås Grand Prix. Detta är den första svenska 5*hoppningen enligt det nya stjärnsystemet som infördes vid årsskiftet. Tävlingen började med de första kvalen i alla de tre tourerna: Small, Mid och Big, med stora startfält på 91 respektive 87 startande i Small- och Mid-tourerna.

Kval ett i Big Tour var en 1,45 som även ingick i Lövsta Future Challenge Jumping U25, och nu syns det tydligt att U25-ryttarna krigar om poängen för de eftertraktade biljetterna till Gothenburg Horse Show. Filip Ågren tog hand om torsdagens seger i Borås, följd av två andra U25-ryttare. Därmed ger sig Filip in i striden och utmanar de andra ryttarna om biljetterna till GHS.

Klassen hade 32 startande och reds över två faser. Inte mindre än 20 ekipage var felfria i båda faserna. Snabbast var Filip, som tillsammans med Cardina (SWB sto f-03 e Cardento-Diamond, uppf Karin Edman-Ågren) tog hem segern och kunde kvittera ut 6 000 kronor och 20 poäng i Lövstastriden.

Under Borås Grand Prix kommer flera klasser ridas där ryttarna får räkna poäng i sina Lövstakval. Även 1,45-klassens andraplacerade Cornelia RylénRasputin tog ett jättekliv upp i rankingen med 17 poäng, och ligger nu på andra plats i tabellen. Även klassens trea Rebecca HallbergFischerChilli Cat tog hem välkomna poäng mot Göteborg.

Resultat Borås 1,45
Aktuell ställning Lövsta Future Challenge Jumping U25

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden