Hoppning
28 januari 2019 14:29

”En fantastisk känsla att folk följer och ser det man gör”

SegeryraLyckönskningarna till Henrik von Eckermann världscupseger i Amsterdam vill aldrig ta slut. Det är en smått rörd Henrik som meddelar att alla gratulationer gör gårdagens känsla ännu bättre, och att han känner stor tacksamhet för det stöd han får av alla som följer hans resa.

”En fantastisk känsla att folk följer och ser det man gör”
Henrik von Eckermann är glad och tacksam över det läsarstöd han fått efter segern i Amsterdam med Toveks Mary Lou. Foto: FEI/Arnd Bronkhurst

Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou tog under söndagen en fenomenal världscupseger i holländska Amsterdam.
”Det är helt otroligt” säger den upphetsade kommentatorn från FEI i direktsändning, och följer med stora ord som att ”Du kommer aldrig någonsin i historien av den här sporten att se en bättre omhoppning i världscupen” (se omhoppningen här).

I anslutning till tidningen Ridsports artiklar om världscupsegern hyllas Henrik för sin prestation genom hundratals kommentarer och delningar. ”Äntligen är det din tur”, ”När man inte tror att det är möjligt att rida snabbare – så gör han just det”, ”Wow så fokuserat och välridet”, ”Håller tummarna att de toppat formen perfekt till världscupfinalen”, ”Vilket samarbete mellan häst och ryttare, Mary Lou var verkligen med på noterna och Henrik bara styrde och visade vägen” och ”Super världsklass” är bara några av de många kommentarerna.

Gjorde dagen ännu bättre

Gemensamt för många är att de är glada över att Henrik i och med söndagens placering har sin plats i Göteborgsfinalen säkrad. Ridsport ringde upp Henrik för att höra om han ville skicka en hälsning till Ridsports läsare efter alla gratulationer, och det ville han mer än gärna.
– Alla hälsningar har gjort dagen igår ännu bättre, det är fantastiskt kul, säger Henrik med stor tacksamhet i rösten.

Att det satsas på ridsporten på TV tycker Henrik är roligt, och att folk engagerar sig och följer sändningarna är något som han uppskattar. När han då kan leverera en seger så känns det extra bra.
– Det är otroligt tacksamt och en fantastisk känsla att folk följer och ser det man gör, säger Henrik.

Hoppar bra i Göteborg

Nu stundar finalen i Göteborg, och där hoppas Henrik få se så många som möjligt av alla som har gratulerat honom live i publiken. Henrik har tagit två tredjeplatser i världscupfinalerna både 2017 och 2018, men han har även två segrar på raken i just Göteborg bakom sig. Han känner trots allt ingen press på sig, men hoppas förstås på att kunna leverera lite bättre i år än han gjort i de senaste världscupfinalerna.
– Det är små marginaler och det kan gå från en helt fantastisk grej till något halvdant, säger Henrik realistiskt.
– Positivt är att jag vet att hästen hoppar bra i Göteborg, och hemmapubliken lyfter oss alltid lite extra.

Världscupfinalen i hoppning 2019 rids vid Gothenburg Horse Show 3-7 april.

Intervju med världscupvinnaren
Kolla in omhoppningen igen!
Referat från klassen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden