Hoppning
29 oktober 2017 12:14

Unga finalvinnare flera gånger om på Elmia

Uppdaterad 15.50Under söndagen avlöser finalerna på Elmia Scandinavian Horse Show varandra. Inte minst har unga hoppryttare gjort upp i sina finalklasser – här hittar du vinnarna.

Stina Efraimsson vann Grand Prix-hoppningen för de unga ryttarna. Foto: Roland Thunholm

Söndagen har varit fullmatad för alla som vill kolla in hoppryttare göra upp i finaler och redan klockan åtta drog avgöranden igång i två hallar samtidigt.

Ungdomarnas egen höjdarklass, Runsten Equestrian Grand Prix, hade 19 ekipage till start. Bara två satte dubbelt felfritt och snabbast var Stina Efraimsson med Dana (KWPN, sto, f 2008, e Corland-Faldo). Seger och 20 000 kronor blev belöningen för insatsen.  Wilma Sofie Ekestubbe/Bilexa blev tvåa medan snabbaste omhoppnings-fyrafelaren, Clara Lindgren/Naomi (67), blev trea.

Till finalen i Children Challenge hade 12 ryttare tagit sig via  två kvaltävlingar tidigare i år. Finalen på 1,20 dominerades av  Beata Hermelin, som har tagit svenska mästerskapsguld och ridit EM för children framgångsrikt med VDL Titanic (KWPN, val, f 2000, e Neckar-Lord). De vann med över sex sekunders marginal till tvåan Sandra Wenlöf/Only De Cavaliara, men likväl blev Sandra totalsegrare i Children Challenge tack vare att hon var tvåa även i den inledande childrenklassen. Tredjeplatsen i dag kneps av Vilma Höglund/Lento 6.

Sm Ponny MalmöChildren Beata Hermelin / Vdl TitanicFoto:lottapictures
Beata Hermelin och Titanic är vana vinnare tillsammans. Nu tog de hem segern i children-finalen på Elmia. Arkivbild: Lottapictures

Till Volkswagen Rising Star har ryttarna plockat poäng i 1,20- och 1,25-klasser under säsongen. Slutligen möttes 25 ekipage i finalen som vanns av Frida Grinbaum med Celina (SWB, sto, f 2008, e Stokdals Livanos-Cortez, uppf Lotta Björe).  Anders Wingqvist/Eclipse W blev tvåa och Linn Claesson/Curry tog tredjeplatsen.

Dressyr
Frida Grinbaum och Celina var bäst i uppstickar-klassen Rising Star. Roland Thunholm
Dressyr
Anders Wingqvist och Eclipse blev tvåa i Rising Star. Foto: Roland Thunholm
Dressyr
Linn Claesson och Curry tog tredjeplatsen. Foto: Roland Thunholm

Till Suxbox Ponny Cup hade de åtta bästa ekipagen i respektive kategori på medelsvår B-rankingen bjudits in och det var ett riktigt rutinerat gäng som gjorde upp. Cupens storvinnare blev kategori C-ekipaget Thea Gånehed och Woodfield Night Light (val, f 2003, imp Irland) som var det enda ekipaget under 30 sekunder i omhoppningen och därmed vann såväl sin kategori som totalt.

171029theamk
Thea Gånehed var snabbast av alla tillsammans med Woodfield Night Light.
171029filippaheldemarmk
Filippa Heldemar och hennes lilla kaka var bäst bland de minsta.
171029filipzabrinomk
Philip Svitzer säkrade kategori D-segern i Suxbox Ponny Cup på Elmia Scandinavian Horse Show.