Dressyr
4 juni 10:56

Unga ryttarna visade SM-formen – här är ledarekipagen

Dressyr-SMUPPDATERAD På lördagen var det de unga ryttarnas tur att göra sina första starter vid dressyr-SM på Strömsholm. Här hittar du alla vinnare och topplacerade i takt med att klasserna går i mål. Först ut var childrenryttarna där Ronja Kardos red på över 80 procent. Därefter följde juniorerna med Mary-Sophie Haid-Bondergaard gånger två bland topp fem. Sist ut var YR-ryttarna där Hedda Thunberg toppade.

Unga ryttarna visade SM-formen – här är ledarekipagen
Mary-Sophie Haid-Bondergaard visade fin form med två hästar i första omgången. Foto: Roland Thunholm

Dressyr-SM är i full gång på Strömsholm och på lördagen var det de unga ryttarnas tur. Först ut var childrenryttarna där Ronja Kardos och Holly’s Final drämde till med 80,982 procent och tog ledningen inför omgång 2 som går på söndagen. Finalen går på måndag.

Tvåa i klassen var Juni Skobe Rosén med Darthula VH som red i mål på 79,732 procent. Trea inför andra omgången som går på söndagen var Tilde Garmark och Atterupgaards Foxtrot med 68,929 procent.

Resultatlista Children SM-omgång 1.
SM-regler Children.

Ronja Kardos Holly's Final
Ronja Kardos och Holly’s Final tog ledningen bland childrenryttarna. Foto: Roland Thunholm

Juniorernas första SM-omgång

Bland juniorerna var det Mary-Sophie Haid-Bondergaard som stod för den högsta procenten. Tillsammans med Adora Nightingale red hon ihop 72,374 procent. Laura Laustsen och Fairy Tale landade på 70,455 procent och blev tvåa medan Nellie Liljegren och Concannon red in på tredjeplatsen med 69,243 procent.

Fyra i första SM-omgången blev Olga Fischer och Grevens Sa’va’ som slutade på 69,091 procent. Grevens Sa’va’ tävlades tidigare av Alexander Helgstrand som lämnade över tyglarna till Olga Fischer så sent som för fyra månader sedan. Femma i klassen blev återigen Mary-Sophie Haid-Bondergaard, denna gången med Lohmann’s Rossi på 68,889 procent.

Resultatlista Juniorer SM-omgång 1.
SM-regler Juniorer.

YR-ryttarnas första SM-omgång

Sist ut för dagen var YR-ryttarna där Hedda Thunberg och Diva red i mål på 73,774 procent och tog ledningen inför omgång 2.

Tvåa i klassen var Ellen Hedbys med Quentin SV som landade på 71,863 procent. Trea var Linnéa Holmgren och QC Sir Dennis med 69,167 procent.

Resultatlista UR SM-omgång 1.
SM-regler UR.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden