Hoppning
10 april 2023 17:46
Ridsportplus

Unga svenskar firade italiensk påsk med ärevarv

UngdomshoppningDet blev andraplaceringar i Grand Prix-klasserna för både Ebba Danielsson och Mathilda Hansson vid helgens ungdomshoppning i Gorla Minore.
Ebba Danielsson har släppt allt vad skola heter, och ger hästarna och hoppningen all sin tid.
− Det blir skillnad när jag tävlar mycket, säger hon.

Unga svenskar firade italiensk påsk med ärevarv
Ebba Danielsson och Equus Tame på prisutdelning efter Grand Prix för young riders. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

För Mathilda Hansson och Hello HX blev det en andraplats i Grand Prix för children över 1,30-hinder på söndagen. Ekipaget hade förberett sig genom två felfria rundor även på lördagen.

Mathilda Hansson
Mathilda Hansson och Hello HX Foto: Privat
Mathilda Hansson Pether Markne
Mathilda Hansson md sin tränare Pether Markne. Foto: Privat

Ebba Danielsson, fortfarande junior, fick chansen att starta young rider-klasserna och tog andraplatsen i Grand Prix för young riders tillsammans med Equus Tame (SF, val, f -14, e  Classic Bois Margot – Quaprice Biomargot Quincy, uppf Brohier Denis, äg Stall Danora AB).
− Equus är väldigt ny. Jag började rida honom i februari. Dessförinnan har han ridits av Maikel van der Vleuten och gått upp till 1,50, berättar Ebba.
− Jag får en väldigt bra känsla av honom. Han hoppar runt, och någon gång så runt att han fått mig i obalans, men det har gått bra. Han är väldigt modig och passar bra till min ridning.
− Fortfarande är Nikita min bästa häst, men Equus är nog snart på samma nivå.

Ebba Danielsson Och Equus
Ebba Danielsson och Equus Tame Foto: Privat

Ebba Danielsson fyller 17 år i år och har alltså ett år kvar som junior, men har inget emot att tävla som young rider när tillfälle erbjuds.
− Nations cup-klassen i Gorla var inte så stor men tekniskt svår. Grand Prix-klassen var större, men det var bra banor, och banan är stor så jag kunde galoppera på.
− Sedan är det en skillnad att tävla mot dem som är äldre och mer erfarna, men jag har ridit en del 1,50 så det kändes inte så stort att gå upp i nivå.

Hästar på heltid för Ebba

Sedan starterna på Gothenburg Horse Show har Ebba varit tre veckor i Spanien, på Sunshine tour, och där hade hon med sig ett antal hästar på olika nivåer. Sedan hon gick ut nian i fjol är det hästar på heltid för Ebba, som är stationerad hos sin tränare Vincent Voorn i Holland, och den rutin hon får av att tävla mycket, den gör skillnad.

− Det kändes bra att kunna starta utomhussäsongen i Spanien. Efter Gorla blir det ännu en vecka på en tour i Italien, och sedan blir det Tyskland. När det sedan blir mer tävlingar i Sverige kommer jag hemåt igen.

Så mycket påskfirande blev det inte för Ebba i år, men det saknade hon inte heller.
− Mamma hade med sig ett påskägg när hon kom ner, och det var bra, säger Ebba som föredrar de sura godisarna.
− Sådant har de inte här. Överlag är de inte så bra på godis i andra länder, konstaterar Ebba.

Flera svenska placeringar

Ett stort antal unga svenska ryttare startade i Gorla Minore.
Bland de som tog mer framstående placeringar fanns Carl-Hugo Westergren som vann en juniorklass med Luxury Girl, childrenryttaren Hedda Brunes som på söndagen blev tvåa med Xit och femma med Vienta, samt Cora Hirn som tog en sjätteplats med Chaginue i en young rider-klass.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden