Hoppning
5 november 2020 21:18

Ungdomarna har inlett sina mästerskap

SM i hoppningPå torsdagskvällen reds den första SM-omgången för juniorer och young riders på Grevagården. Bland de äldre ungdomarna fick Viktor Edvinsson till en riktig fullträff, när han hoppade hem både första- och andraplatsen.

Ungdomarna har inlett sina mästerskap
Viktor Edvinsson toppade första young rider-omgången med Joga, som fick ta hand om rosetterna, och var tvåa med Chipsy. Foto: Pernilla Hägg

För young riders väntade en 1,40-hoppning med bedömning C, och av de 27 ekipagen till start klarade nio Maria Alfredssons inledande bana felfritt. Ingen var dock ens i närheten av Viktor Edvinssons snabba runda med Joga (SWB sto -02, e Cortus-Flamingo, uppf Johan Klensmeden, äg ryttaren) – närmast i resultatlistan kom Viktor själv, med 13-åriga Chipsy. Där bakom knep Melanie Ling-Vannerus tredjeplatsen med Verzace.

Nu väntar en natts vila innan det i morgon fredag är dags för omgång II, där samtliga ekipage från dagens omgång får starta. Även då ligger hindren på 1,40.

Ebba Danielsson Validento
Ebba Danielsson och Validento toppade juniorernas första omgång. Foto: Pernilla Hägg

I juniorernas första omgång låg hindren på 1,35, i klassen som reds som en A:0. 46 ekipage tog sig an banan, 19 av dem klarade det felfritt. Snabbast var Ebba Danielsson och Validento (KWPN val -10, stam okänd, uppf R Potters & l de Bie, äg Stall Danora AB) och rutinerade Ebba har nu gett sig själv bästa möjliga start på mästerskapet. Andraplatsen gick till Nellie Danielsson/Conny, före Philip Svitzer/Exclusief.

Även för juniorerna fortsätter SM i morgon fredag, då en 1,40-klass väntar för de ekipage som klarade första omgången med max tolv fel.

På fredagen gör seniorerna sin första SM-omgång, i en 1,50-klass med 46 startande.

Resultat juniorer
Resultat young riders

Regler SM för juniorer
Regler SM för young riders

Dagsprogram och startlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden